“Африка: Звездите сигурно са полудели” е приключенски формат, в който известни личности трябва да живеят според традициите на народите от Черна Африка

Реклама

Звездите участват в множество изпитания на духа и тялото, опознавайки най-екзотичния континент на планетата. Живеят в лагер на открито, който се мести на различни локации из Замбия и Ботсвана.

В шоуто участват четиринайсет популярни и успели българи. Близначките Емануела и Доротея Толеви се състезават като един участник.

При пристигането си в Замбия звездите биват разделени на три отбора.

Отбор 1 е с лидер Милена Славова, и има за задача да построи първия лагер на участниците. Той се намира край градчето Касане в Ботсвана. В състава му освен Милена, влизат хип-хоп звездата Бобо, актьорът Явор Бахаров, и ясновидката Николета Йорданова.

Отбор 2 е с капитан Георги Тошев. Той избра да покани в него актрисата Диляна Попова, моделитеЕмануела и Доротея Толеви, и певеца от “Гласът на България” Тодор Георгиев. Мисията на отбора е да спечели пари, с които да осигури прехраната в лагера.

Отбор 3 е предвождан от професор Христо Пимпирев. Той трябва да спечели средства за всичко останало, нужно за лагера. В отбора влизат също журналистът Георги Милков, певицата Теди Кацарова, писателкатаЛюдмила Филипова, и шампионът по плуване Юлиан Костов.

След поредица от изпитания в Замбия отборите на Георги Тошев и професор Пимпирев се присъединяват към този на Милена в Ботсвана. Там ги очакват три различни вида предизикателства.

В груповата задача звездите се състезават помежду си. Победителят може да спечели награда лично за себе си, или да направи избор между две награди за всички участници.

В индивидуалната задача поредното изпитание е само за един участник. Ако се справи с него, печели нещо за целия лагер. Ако се провали, пропуска възможността да донесе нещо допълнително за останалите.

Освен изпитания от състезателен характер, звездите участват и в групови активности, с които опознават културата на Африка. Това включва прекарване на учебен час в типична африканска класна стая или строеж на африканска къща от пясък, слама и... кутийки от безалкохолно.

Всеки понеделник от 23 септември до финала на шоуто, зрителите ще стават свидетели на процеса поелиминации. Всички участници се събират на специално място, и очи в очи гласуват кой според тях трябва да напусне състезанието, и защо. Участникът, събрал най-много гласове срещу себе си, получава специална гривна, която трябва да носи в следващите дни.

Във вторник предложеният за елиминация отправя предизвикателство към някой от останалите участници. Изборът му може да падне върху всеки, независимо дали предизвиканият е гласувал срещу него или не. Във втората част на епизода се състои дуел между предложения за елиминации и неговия противник. Този от двамата, който се справи по-слабо в задачата, или се провали в нея, напуска шоуто и Африка.

На финала остават трима участници. Те ще се състезават в една последна битка в София в специално издание на живо. Единствено зрителите ще определят кой от тях ще се превърне в победител.