Милена Славова

музикант

Реклама

Милена Славова, по-известна на публиката само като Милена, е българска пънк и рок музикантка и може би най-известният женски рок глас у нас. Милена е родена на 24 февруари 1966 г. в София.

През 1984 г. Милена е открита от мениджъра на братя Аргирови, а през 1987 г. тя създава рок трио, носещо нейното име заедно с колегите си Васил Гюров на соло китара и Вълко Андреев на бас китара, а година по-късно групата се прекръства на „Ревю” – името, под което те добиват популярност. В края на 1993 г. тя заминава за Англия, където прекарва 6 години и издава албумът „Sold”. В Лондон Милена свири в известния “Marquee Club”.

След завръщането си в Българя отново се присъединява към група „Ревю”, но окончателно я напуска през 2002 г., когато се отдава на самостоятелна кариера и живот между Лондон и София. През 2009 г. тя отпразнува 25 години на сцената. Зад гърба си Милена има 6 студийни албума, а сред най-големите й хитове са „Месо”, „Ала-бала”, „Ха-ха”, „Не’ам нерви” и др. През 2010 г. пък тя получи голямата награда на 9-те Годишни музикални награди на БГ радио – статуетката за „БГ вдъхновение” като признание за приноса й към българската музика. Част от англоезичните песни на Милена са  използвани в съвременния готически филм „Those Without Shadows”. От 2012 г. пък тя се изявява и като телевизионна водеща в собствено предаване. Милена е щастлива майка на своята дъщеричка Куин, която се появява на бял свят през 2008 г.