"Бягство към банята" остави Дияна и Златка последни

Емануела и Крум завършиха на трето място своя първи етап

Реклама

Слави Трифонов лично даде старта на 11-тия етап от "Бягство към победата" като представи на участниците ВИП двойката Емануела и Крум. Те ще се състезават до финала, без да участват в класирането.

Първата точка, която участниците стигнаха, бе върха на Змей Могила. Там задачата на участниците беше да играят единствената игра в света с топка, при която играчът се намира вътре в самата топка. Играта, наречена "зорбинг", беше комбинирана и с боулинг, като единият играч влизаше в топката, а другият го засилваше по баира, целейки се в шест кегли. За всяка несъборена кегла двойката получаваше по пет минути наказание. Накрая участниците сами трябваше да върнат огромното кълбо на върха на могилата.

Най-добре със задачата се справиха Емануела и Крум, които събориха четири кегли и след 10-минутно наказание тръгнаха трети от могилата. Нелитата поразиха две кегли и получиха 20 наказателни минути. Бившите гаджета и братовчедите не успяха да уцелят нито една кегла и търпяха по 30 минути наказание. Дияна и Златка не успяха да върнат кълбото на върха на могилата и затова получиха общо наказание от един час. Така след "живия боулинг" първи от могилата тръгнаха Ирина и Иван, следвани от Нелитата, Емануела и Крум.

Следващата задача изпрати участниците

в "града, носил старинното име Станимака". В Асеновград двойките бяха облечени като булки и младоженци и в този вид трябваше да стигнат пеша до Ритуалния дом. Там задачата беше поставена от победителите в "Моята голяма телевизионна сватба" Ася и Станьо Караколеви.

От седем чаши с шампанско двойките трябваше да познаят чашата от истински кристал. Ирина и Иван се ориентираха от това как кристалът отразява светлината. Емануела и Крум бяха другата двойка, която даде верен отговор. Останалите получиха 15-минутно наказание, като манекени на витрината на булчинския магазина. За последните - Марина и Христо, имаше още едно наказание – да останат облечени като булка и младоженец до края на етапа.

След това изпитание участниците стигнаха до в катедра "Педагогика и психология"

на Пловдивския университет. Там те трябваше да решат специално изработен тест за интелигентност в рамките на 20 минути. Минимумът, за да премине участник към следващата задача беше 11 точки. Онези, които не покриеха този минимум, трябваше да кажат на 30 души, че интелектуалното им ниво не е по-високо от това на Памела Андерсън. Освен бившите гаджета, успешно на теста се справиха още само Дияна, Нели Владимирова и Марина.

На гребния канал в Пловдив предизвикателството пред участниците беше изключително опасно. Единият от двойката  трябваше да бръкне в аквариум с отровни змии, от който да извади кутийка с номерче, показващо колко живи червеи трябва да изяде партньорът му.

Трудно се оказа това изпитание за Ирина, която на моменти изпусна нервите си, докато слушаше упреците на Иван, че е „пикла и на мама и на тате глезлата”. Все пак бившите гаджета пристигнаха първи при Паметника на Съединението в Пловдив, който беше следващата и последна дестинация за деня.

Нели Кабрузова и Нели Владимирова, както и моделите Златка и Дияна преодоляха бързо срещата си с влечугите и червеите и пристигнаха на Паметника на Съединението съответно втори и трети.  

ВИП двойката Емануела и Крум завърши на четвърто място. Емануела отказа да бърка в аквариума и да яде червеи, затова Крум трябваше да покаже мъжество и да се справи с двете задачи, поради което двойката получи 45 наказателни минути.

Последни деня завършиха братовчедите Марина и Христо. Марина отказа да изяде 5-те червея и Христо свърши това вместо нея, за което те изтърпяха 30 минути наказание.

В село Строево бе първото изпитание на двойките

за втория ден от този етап. Там двойките се състезаваха една срещу друга на специалното трасе за бъги. Двойката победител получаваше следващата си задача веднага, а другата двойка трябваше да изтърпи наказание от десет минути. Така Иван и Ирина се наложиха над Нелитата, а във втората гонка победиха братовчедите с по-добро време от моделите. Емануела и Крум минаха сами по трасето, като се състезаваха с най-доброто време, това на Марина и Христо. За жалост не успяха да го подобрят и също чакаха 10 минути.

"Стигнете до град Пазарджик. Там намерете затвора, където и ще получите следващата си задача" – бе заданието след това. Пред пазарджишкия затвор участниците бяха посрещани от Ранърса. Там единият от двойката беше оковаван с верига и катинар, а другият трябваше да го освободи с ножовка.

Следващото предизвикателство гласеше:

"Стигнете до градската градина на град, чието име се състои от три срички – втората е частица за бъдеще време, а третата – име на египетски бог". Тук Христо сам се сети, че богът е Ра, а градът Пещера, докато най-интересно бе първоначалното предположение на Крум за град Лом.

В градската градина на Пещера участниците имаха сблъсък с огромно количество яйца и купчини от празни кори за яйца, натрупани във формата на куб. Единият от двойката трябваше да премине през минираното с яйца поле, като се придвижва само върху кубовете. За всяко счупено яйце двойката получаваше по 1 наказателна минута.

Иван счупи три яйца. Нелитата се размениха в изпълнението и освен 3-те минути за счупени яйца, получиха още 15 наказателни минути. Христо се справи безпогрешно и братовчедите тръгнаха втори след тази задача. Дияна получи 5 наказателни минути, а Крум се справи блестящо като пощади всички яйца по пътя си.

Ключова за крайното класиране се оказа обаче следващата задача: "Стигнете до село Баня, което се намира в центъра на котловина, разположена между три планини. Там намерете градинката пред читалище "Просвета". Уловката тук беше в трите села Баня – до Панагюрище, до Карлово и до Разлог. Само последното от трите обаче се намира в котловина между три планини (Рила, Пирин и Родопите).

Правилно се ориентираха братовчедите, както и VIP-овете Емануела и Крум. Нелитата успяха да се сетят преди да стигнат в погрешно село и смениха посоката от Карлово към Разлог. Тази съобразителност обаче не проявиха водачите до момента Ирина и Иван, които пристигнаха в село Баня, Панагюрско. Дияна и Златка също поеха в грешна посока и пристигнаха в село Баня, Карловско. Щом разбраха грешките си, Иван започна да обвинява Ирина , а Златка – себе си и решила, че ще отпаднат, си поплака по пътя.

Докато и двете двойки мислеха, че отпадат, братовчедите и Нелитата, следвани от Крум и Емануела пристигнаха в Баня, Разложко. Там двойките трябваше от камари картофи, тежащи общо 400 килограма, да открият картоф, маркиран с определен цвят.

Следващата посока беше комплекс "Реденка",

където дойде време за истинската кална баня. В нея участниците трябваше да открият топче за голф. След успешно изпълнение двойките финишираха с облекчение под душовете на комплекса.

Първи при Боби Солтарийски пристигнаха Марина и Христо, които за задачата смениха сватбените одежди с бански. Нелитата останаха втори, а Емануела и Крум завършиха етапа трети. Бившите гаджета станаха четвърти, а последни бяха Дияна и Златка. Вместо вестта за отпадане, която тегнеше над красавиците в продължение на часове, двете бяха зарадвани, че остават в играта.  

Какво ще се случи с петте двойки финалисти в следващия етап, ще научите в предстоящите два епизода на 19 юни, от 20 ч. и от 22:30 ч.