„Бригада Нов дом“ промени съдбата на още едно многодетно семейство във втори епизод на предаването

Реклама

Във втория епизод на „Бригада Нов дом“, който се излъчи в четвъртък вечер по bTV, Мария Силвестър разказа нова трогателна история за силата на добрината, която не остава незабелязана. 

Всичко започва, когато Петър Иванов се свързва с екипа и ги моли за помощ. Той е готов да предостави безвъзмедно на негови приятели в нужда къща в покрайнините на София, в която да се нанесат с трите си деца. Проблемът е, че в жилището не е правен ремонт от 40 години. Петър се нуждае от помощта на „Бригада Нов дом“, за да завърши благородното си делото, с което ще осигури на едно петчленно семейство спокойствието, което заслужават. Историята трогва екипа на „Бригада нов дом”, които идват в защита на неоправданите и с желание да променят коренно съдбата им.

Теодор и Зорница имат три деца – Диана (9 г.), Емануела (7 г.) и малкия Венци (2 г.). Те живеят във фамилната къща на Теодор, която делят с родителите и чичо му. Семейството обаче се оказва в плен на собствения си дом и отчаяно се нуждае от промяна. Причината е дядото на децата, който всекидневно подлага всички на тормоз под въздействието на алкохола.

Скандалите, нервите и агресията се превръщат в ежедневие за най-малките. Тежката ситуация не може да бъде променена, което кара Теодор да се чувства виновен за стреса, в който живеят трите му деца. Любовта обаче крепи родителите. Теодор споделя, че за тяхната 13-годишна връзка, той чувства, че с всеки изминал ден обича жена си още по-силно, а трите им деца са сбъдната мечта. И въпреки че раздялата с родния дом е тежка, желанието за по-добри дни надделява и малките Диана, Емануела и Венци вече нямат търпение да се срещнат с Мария Силвестър.

Когато нищетата търси двубой с достойни противници, насреща ѝ застават Караджов и неговата бригада. Старта къща, която трябва да бъде превърната в нормално място за живеене само за пет дни, се оказва сериозно предизивикателство за майсторите. Терсата не е обезопасена, банята не е завършена, стаите са мизерни, нефункционални и се нуждаят от нови мебели. 

Времето е недостатъчно, но желанието на екипа на „Бригада нов дом“ да върне любовта и спокойствието в семейството на Зорница и Теодор отново довежда до щастлив край. Майсторката на декорацията Мария също има изненада за семейството. Тя „пренася“ любимата им градинка с пъстри цветя и подправки от старата къща в новия дом.

За пореден път „Бригада нов дом“ успя да промени съдбата на едно семейство и даде възможност на три деца да изживеят детството си без агресия и страх, изпълнени с много мечти и надежда за бъдещето.

Последни

Реклама