„Бригада Нов дом“ ще заличи следите от петгодишен кошмар за самотна майка с три деца – 15 март, 21.00 ч., bTV

Реклама

В новия сезон на социалния проект „Бригада Нов дом“ водещата Мария Силвестър и бригадата на Караджов имат нова благородна мисия – да променят живота на 14 многодетни семейства и да сбъднат мечтите и копнежите на най-малките им членове. В третия епизод на предаването, който ще се излъчи в четвъртък, 15 март от 21 ч. по bTV, намесата на “Бригада Нов дом” ще заличи следите от един кошмар за самотна майка с три деца, която вече пет години се бори с разрухата в жилището си.

Зоя Илиева и трите й деца – Ерик (16 г.), Екатерина (13 г.) и Едуард (11 г.) остават сами след като загубват татко Едуард в битка с рака преди почти десетилетие.

С всички трудности и семейни задължения Зоя трябва да се справя сама. След смъртта на Едуард, свекървата отказва да помага и предлага на снаха си да даде децата за осиновяване. Зоя е убедена, че с желание и борбеност ще успее сама да отгледа и възпита децата си в любов. За известен период живеят в приют и по квартири, а преди пет години успяват да се нанесат в общинско жилище в кв. Надежда.

Панелният апартамент се състои от две стаи, кухня, баня и тоалетна, в които не е правен ремонт от десетилетия. Влагата и мухълът са постоянен гост, подовете имат различни настилки, а стените са полуразрушени и падат. Вече пет години Зоя прави частични ремонти сменя тръби, дограми, боядисва, измазва. 7 пъти ремонтира терасата, но безуспешно. Банята е мизерна, в кухнята има само един стол и семейството е принудено да яде „на крак“. Трите деца делят една стая, а вместо на легло, Зоя спи на матрак, подпрян върху две нощни шкафчета. Майката се опитва да спечели битката с ремонтите в жилището си, но силите средствата не й достигат.

Зоя е усмихната и борбена жена. Запазила е детското в себе си и въпреки немотията и трудностите, успява да прави децата си щасливи. Ударите на съдбата не могат да обезкуражат жената да търси изход от мизерията и да се стреми към по-добро бъдеще и щастие за децата си. А по въпросите, свързани с щастието на хора в нужда, отговор носят Мария Силвестър и Бригадата на Караджов.

Пет дълги и изморителни работни дни предстоят пред „Бригада нов дом”, но усмивките по лицата на трите деца са достатъчен стимул за екипа да се справи с всичко. Каква изненада е подготвила Мария Силвестър за семейството на Зоя и как ще изглежда новият им дом след ремонта, зрителите на bTV ще проследят в четвъртък, 15 март от 21 ч.

 

Последни

Реклама