Мъж получава безценна операция на очите след излъчване на „Бригада Нов дом“ по bTV

Чудесата за многолюдното семейство на Васил продължават вече две години

Реклама

След излъчване на социалния проект на bTVБригада нов дом“ мъж получи безвъзмездно не само обновен дом, но и безценна операция на очите. В последния сезон на предаването бригадата на Мария Силвестър и майстор Караджов преобрази тънещото в разруха жилище на 6-членното семейство на Васил в уютен и модерен дом. Офтамологът д-р Здравко Цонев се трогна от историята и дари операция на очите на мъжа.

Заради 40-градусово изкривяване на едното око, от дете Васил не вижда почти нищо. Този здравословен проблем му донося и много подигравки в миналото, а днес често е причина 35-годишният многодетен баща да не бъде наеман на работа. Мъжът среща затруднения да осигурява прехраната на сплотеното си семейство, а участието в предаването „Бригада Нов дом“ отключва поредица от чудеса за тях.

Години наред семейството на Васил тъне в мизерия. В края на лятото на 2016 г. те заживяват в изцяло преобразеното от  бригадата на Караджов жилище – имат трапезна маса, на която за първи път вечерят заедно в деня, в който прекрачват прага му. Дъщерите вече имат и собствена  стая, в която учат и творят на спокойствие. Мухълът от банята изчезва, а с него и опасните за всички бактерии. „Вече сме като нормалните семейства“, споделят в ефира на bTV децата на Васил и Мая.

Но чудесата не спират дотук. Офталмологът д-р Здравко Цонев гледа повторение на епизода на „Бригада Нов дом“ две седмица преди Коледа и е вдъхновен на свой ред да даде нещо от себе си. Събира своя екип и заедно решават да направят напълно безвъзмездно операция на очите на Васил, с която да разрешат не само здравословния, но и социален проблем на мъжа.

„След излъчване на Бригадата започна едно чудо за нас, и вече две години не спира. Сега започнахме новата година с ново чудо, благодарение на д-р Здравко Цонев,“ сподели с усмивка в студиото на „Тази сутрин“ съпругата на Васил.

Операцията се извършва на  10 януари тази година, а само два дни по-късно щастливият мъж вече вижда два пъти по-добре от преди – от 15% зрението му вече е 30%, а вярата му в чудесата и надеждата за бъдещето растат всеки ден.

„Впечатли ме сплотеното семейство и като се загледах казах си „На този човек може да му се помогне. Да докажем, че и ние можем да направим добро и да накараме и други хора да последват примера ни“.  Така д-р Цонев обясни своя благороден жест.

Третият сезон на социалния проект „Бригада нов дом“ стартира в началото на март и ще се излъчва всеки четвъртък в ефира на bTV. Новите епизоди на предаването са посветени на многодетните семейства и реализирането на мечтите и копнежите на най-малките им членове. Зрителите ще станат съпричастни на много трогателни човешки истории, в които герои са обикновените хора, а Мария Силвестър и бригадата на Караджов са тези, които връщат надеждата им за по-добър живот и им дават кураж да продължат напред към по-светло бъдеще.

Последни

Реклама