bTV Репортерите тази събота: Филм на Радослава Домусчиева представя какво означава да пиеш кафе с опашка

Документалният филм „На кафе с опашка“ за Албания е част от поредицата за Западните Балкани

Реклама

Тази събота bTV Репортерите представя „На кафе с опашка“, част от поредицата за Западните Балкани  – веднага след централната емисия на bTV Новините.

Филмът на журналиста Радослава Домусчиева и оператора Огнян Кръстев ще представи Албания – най-бързо развиващата се държава на Балканите след епохата на изолация по времето на Енвер Ходжа и държава кандидат за Европейския съюз. Днес републиката, която се бори с огромна емиграция, разчита на еврофондове, за да изгради инфраструктурата си.

Екипът на bTV ще покаже за какво се използват прочутите противоатомни бункери в момента. Ще разкаже и какви са опасностите, ако Албания не получи покана за ЕС, в какво се изразява турското влияние и в какви условия живеят българите от най-новото малцинство в Албания.

Пред камерата ще застане и министър-председателят на Албания Еди Рама – специално за bTV Репортерите.

Как изглеждат съвременните албански пътища, какво означават старите традиции на кръвната клетва или отмъщение, и какво означава да пиеш кафе с опашка – зрителите на bTV ще видят на 19 май веднага след bTV Новините в 19:00 ч.

***

bTV Репортерите стартира специална поредица за Западните Балкани, която ще посвети отделни епизоди на всяка една от Балканите. В три поредни уикенда Иван Георгиев, Теодора Енчева, Кристина Баксанова, и Радослава Домусчиева осветяват неизвестното в миналото и разказват за дългия път към Европа на нашите западни съседи. Задълбочени разследвания, документални разкази от всички горещи точки по света и вдъхновяващи истории попадат в обектива  на  bTV Репортерите.  От септември 2008 г. работата на едни от най-добрите журналисти в редакцията на BTV можете да видите в събота и неделя, веднага след централната емисия Новини. Продуцент на рубриката е главният редактор на bTV Новините Гена Трайкова.