Тази неделя в bTV Репортерите: Ужасите на войната в Сирия от първо лице

Журналистът Русалин Венев представя филма „Дневниците на войната“

Реклама

Тази неделя в bTV Репортерите журналистът Русалин Венев ще разкаже за ужасите на едно от най-трагичните събития на нашето съвремие - войната в Сирия, чрез истории от първо лице. Екипът на bTV  ще представи Фирас Абдула - млад журналист и фотограф от района на Източна Гута, който доскоро беше арена на ожесточени сблъсъци, във филма „Дневниците на войната“.

Конфликтът в Сирия, започнал през 2011 година, отне живота на стотици хиляди хора. Милиони бяха принудени да напуснат домовете си. А зад сухата статистика се крие неизмерима болка. Крие се страданието на цял един народ. bTV Репортерите ще запознаят зрителите с тази история.

Каква е равносметката от обсадата на Източна Гута, какво е бъдещето на Сирия и на хора като Фирас, които продължават искрено да обичат своята родина?

Гледайте тази неделя в bTV Репортерите филма „Дневниците на войната“ веднага след централна емисия на bTV Новините в 19 часа.

***

bTV Репортерите е специална рубрика за задълбочени разследвания и репортажи на журналистите на bTV, която от септември 2008 г. е част от централната емисия на bTV Новините в събота и неделя. Филмите на bTV Репортерите всяка година печелят множество журналистически награди не само от български фестивали, но и от най-престижните международни конкурси. Продуцент на рубриката е главният редактор на bTV Новините Гена Трайкова.