Тази събота в bTV Репортерите: Ексклузивни кадри и записи от затвора в Бургас

В неделя в предаването – филм за бившата столица на Ислямска държава – Ракка

Реклама

Росен Цветков разказва „Тайни зад решетките“ тази събота в  bTV Репортерите. Филмът е продължение на разследването на топ репортера за скандалните практики в Бургаския затвор. В неделя специалните пратеници на bTV Георги Тотев и Георги Кожухаров разкриват картина от кюрдския автономен регион Роджава в разкъсваната от война Сирия.

Росен Цветков показва какви са каналите за наркотрафик зад решетките, кой участва в тях и дали ги покровителства ръководството на затвора. Във филма „Тайни зад решетките“ зрителите не bTV ще видят още купуват ли си лишените от свобода по-леки режими, отпуски и награди и как.

Въпреки отказът на директора на затвора да допусне екипа на bTV до нови интервюта със затворници, част от тях говорят с Росен Цветков пред камерите на мобилните си телефони. Ексклузивно в bTV Репортерите ще бъде излъчен и запис на разговор между надзирател и затворници, които са му платили крупна сума, за да осигури предсрочното им освобождаване.

Още в съботното издание на специалното предаване за журналистически разследвания - каква е равносметката и защо няма наказани след разследването на bTV от лятото, а дори се готвят повишения.

В неделното издание на bTV Репортерите, филмът „Дневници от Роджава” на журналистите Георги Тотев и Георги Кожухаров разказва за кюрдския автономен регион в разкъсваната от война Сирия. В него българските зрителите за първи път ще получат възможност да видят освободената бивша столица на Ислямска държава – Ракка, място, станало емблематично със зверствата на терористите. Специалните пратеници на bTV остават зад фронтовите линии, където показват автентичните истории на обикновените хора, живели под управлението на ислямистите.