Тази събота в bTV Репортерите: „Обяви без лекарско предписание“

Репортерът Кристина Налбантова представя филма „Обяви без лекарско предписание“

Реклама

В съвременния свят всичко е на един клик разстояние. Толкова далеч са и лекарствата, които могат да се поръчат онлайн без рецепта. Тази събота bTV Репортерите ще представи филма „Обяви без лекарско предписание“ на репортера Кристина Налбантова с историите на хора, пристрастени към наркотични вещества след употреба на лекарства, купувани по обяви в интернет. Истории с различно начало, но еднакъв край – центъра по рехабилитация.

Под строг контрол са както наркотичните вещества в аптеките, в които се съхраняват, така и лекарите, които имат право да ги отпускат. А загубена рецепта подлежи на строги санкции. Онлайн пространството обаче е дупка в закона, която остава без контрол.

Чрез обява могат да се поръчат стотици високорискови лекарства, които водят до пристрастяване. Защо хората поръчват медикаменти, чийто произход не може да бъде гарантиран и какви са последиците и страничните ефекти – потърпевши и експерти говорят в bTV Репортерите - тази събота, 27 октомври, веднага след централна емисия на bTV Новините в 19 часа.

 

***

bTV Репортерите е специална рубрика за задълбочени разследвания и репортажи на журналистите на bTV, която от септември 2008 г. е част от централната емисия на bTV Новините в събота и неделя. Филмите на bTV Репортерите всяка година печелят множество журналистически награди не само от български фестивали, но и от най-престижните международни конкурси. Продуцент на рубриката е главният редактор на bTV Новините Гена Трайкова.