bTV Репортерите в събота: Технологична иновация помага на хора с увреждания да общуват

Леда Цветкова разказва за хилядите умове, приковани в ограниченията на собствените си тела

Реклама

Могат ли новите технологии да преобърнат представите ни за разговор така, както Стивън Хокинг и неговият апарат доказаха, че физическото увреждане не прави никого по-малко способен да твори? Леда Цветкова разказва тази събота в bTV Репортерите за хилядите български умове, приковани в ограниченията на собствените си тела и скрити зад етикета „инвалид“.

В своето разследване репортерът Леда Цветкова разказва историята на различни хора с увреждания, които са обездвижени и лишени от способността да говорят.  По неофициални данни,  в това положение само у нас са над 7 хиляди души. Противно на разбиранията, че когато човек не може да говори, той не разбира нищо, се оказва, че голяма част от  тези хора са със съхранен интелект. Заради неспособността си да общуват с околните често пъти те се оказват затворници в собствените си тела.

Какъв е шансът тези хора да се радват на пълноценно общуване и може ли сред тях да е следващия велик ум на света, зрителите на bTV ще видят тази събота веднага след централната емисия на bTV Новините.

Последни

Реклама