На космическо пътешествие в Слънчевата система с „bTV Репортерите” тази събота

Неделното издание на предаването ще бъде посветено на блокираното издаване на ТЕЛК решения в цялата страна

Реклама

В търсене на следи от живот в космоса, в съботната вечер на 27 май зрителите на „bTV Репортерите” ще посетят спътниците на Юпитер и Сатурн, които имат океани под своята повърхност. А там, където има вода, има и живот. Така предполагат учените от НАСА, както и техните колеги от Българската академия на науките.

В предаването репортерът на bTV Борислав Лазаров и операторът Павел Баев ще разкажат защо извънземните океани вероятно приличат на земните, както и какви живи същества са открили на огромна дълбочина в Черно море учените от българския Институт по океанология. Зрителите ще научат и какви открития очакват нашите астрономи на спътниците край Юпитер и Сатурн. Отговорите на тези и други въпроси - във филма „Извънземни океани” тази събота, веднага след bTV Новините в 19.00 ч.

Неделното издание на предаването ще бъде посветено на различна тема – историята на една онкоболна жена, спечелила съдебна битка срещу Министерския съвет и министъра на здравеопазването, и доказала, че част от правилата, по които ТЕЛК издава решенията си, са приети в нарушение на закона.

Репортерът на bTV Мария Ванкова и операторът Борис Пинтев ще срещнат зрителите с изправилата се срещу системата Мануела Тошева, за да разкажат за хода на делото и ефекта от него. Липсата на своевременни мерки от страна на държавата доведоха до правен вакуум и блокираха издаването на експертни решения за хората с увреждания. Всичко по темата - тази неделя от 19.30 ч. в ефира на bTV.

Последни

Реклама