.

Отчет на кампанията "Надежда за децата на Хаити"

Филмът на Ани Салич показва как се справят в момента оцелелите от трагедията

Тази събота, 18 септември след централната емисия на bTV Новините зрителите могат да проследят филма на Ани Салич "Надежда за децата на Хаити”, в който ще бъдат отчетени даренията за кампанията на bTV и УНИЦЕФ в подкрепа на пострадалите от земетресенията в Хаити преди около половин година.

На 2 февруари в праймтайм bTV излъчи телетона "Надежда за децата на Хаити" като от даренията на зрителите до 15 март бяха събрани над 1,6 милиона лева. В момента на постъпването на сумите по сметките на УНИЦЕФ България парите бяха превеждани в централата в Женева, за да се осигури вода, храна и медикаменти за пострадалите деца в Хаити възможно най-бързо. Шест месеца по-късно екип на bTV отиде в Порт-о-Пренс, за да даде отчет на зрителите за какво са изразходвани дарените от тях пари.

От филма на Ани Салич ще стане ясно как се справят в момента оцелелите от трагедията. Потърпевши разказват пред камерата на bTV с какви трудности трябва да се справят, как оцеляват в условията на мизерия и ескалирала престъпност. На място в подкрепа на пострадалите деца работят 230 служители на УНИЦЕФ.

Зрителите на bTV ще научат какви грижи полагат те за децата и какви са обичайните трудности, които срещат в работата си. Координаторита на УНИЦЕФ обслужват основно 5 т.нар. клъстъра за децата - хранене, защита на децата, здраве и ваксини, вода и санитарни условия, и обучение. По отношение на образованието, със средствата на зрителите на bTV в Хаити веднага след земетресението са изградени 2000 временни учебни пространства, осигурени са учебни пособия за 600 училища, от които се възползват около 300 000 деца. На децата се осигурява и психосоциална подкрепа.

Пълния отчет на кампанията "Надежда за децата на Хаити" - тази събота, bTV Репортерите, 19.30 часа.

Коментирай
публикувай
  • Живко Сираков

    Ние нашите деца не можем да оправим,тръгнали сме някакви хаитянчета.Както и лагерите за бежанци.По улиците има бездомни българи,ние гледаме виетнамците да оправим.Всичко ни е толкова объркано в държавата.

  • Ние нашите деца не можем да оправим,тръгнали сме някакви хаитянчета.Както и лагерите за бежанци.По улиците има бездомни българи,ние гледаме виетнамците да оправим.Всичко ни е толкова объркано в държавата.

  • Nikola Tarnovliata

    Благотворителността е благородно дело, но само когато е уместна. Не разбирам, защо трябваше да събираме средства за децата на една много далечна страна, за която съм сигурен, че 80% процента от българите не знаят къде точно се намира, като същевременно милата ни татковина се пръска по шевовете от финансови проблеми и стотици деца умират от глад и болести?!? С тази благотворителна акция изпадаме в положението на онази жаба, която като видяла, че подковават вола - вдигнала и нейния крак да го подковат!

  • Благотворителността е благородно дело, но само когато е уместна. Не разбирам, защо трябваше да събираме средства за децата на една много далечна страна, за която съм сигурен, че 80% процента от българите не знаят къде точно се намира, като същевременно милата ни татковина се пръска по шевовете от финансови проблеми и стотици деца умират от глад и болести?!? С тази благотворителна акция изпадаме в положението на онази жаба, която като видяла, че подковават вола - вдигнала и нейния крак да го подковат!