Селена Гомез: Сравнявах себе си с другите. Имах "Страх да не пропуснеш нещо"

Селена Гомез: Сравнявах себе си с другите. Имах "Страх да не пропуснеш нещо"

Реклама

За първи път Селена Гомез призна, че е отсъствала от интернет пространството, защото се е чувствала неуверена в един виртуален свят на перфектно изглеждащи и живеещи хора.

"Доведох се до подлудяване. Първо, в социалните медии имаше милион неща, които не исках да виждам, а ги виждах постоянно. Съответно, сравнявах себе си с другите. Гледах тези хора и се чудех "как го правят" ? Имах ФОМО - "Страх да не пропуснеш нещо". Тогава нещата се усложниха. Имах отзиви под снимките ми, които ме разчувстваха, коментари за тялото ми, за лицето ми, за чертите ми, решенията, които съм вземала, истории, които съм разказвала – всичко това ме подлуди - исках да им кажа "Ама вие не знаете какво говорите"! Всичко това ме срина. И тогава спрях със социалните мрежи. Освен всичко това - живеем във време, в което има специфичен външен вид, който се очаква от жените. Аз изглеждам малка, така че това е супер. Но социалните медии наистина са ужасни за моето поколение.", разказва звездата.

Селена признава, че хитът й "Lose You To Love Me" й е помогнал да приеме страданието от разбито сърце и болка, и да ги възприеме като житейски урок.

В същото време бившата й половинка Джъстин Бийбър също стана обект на коментари в социалните мрежи. Бийбър обяви в профила си в "Инстаграм", че от известно време се бори с лаймска болест и мононуклеоза и лошият му външен вид се дължи именно на тежкото боледуване, а не на наркотици. 25-годишната звезда обяви още, че в края на януари в YouTube ще излязат 10 документални епизода за живота му.