.

Какво представлява "Dancing Stars"?

През есента на 2009 г. стартира вторият сезон на най-успешния танцувален формат Dancing Stars. 

Предаването е по лиценз на световноизвестния формат на BBC Worldwide – Dancing With the Starts, една от най-популярните и най-успешните шоупрограми в света, в която звезди от различни области се представят в необичайно за тях амплоа - да танцуват заедно с професионалисти.

В шоуто на bTV участват известни личности от света на шоубизнеса, политиката, културния и обществения живот в България. Те се обучават на модерни танци от професионални танцьори. Изпълненията на участниците ще се оценяват от професионално жури, а победителят ще бъде отличен със специална титла - "Крал и кралица на бала".

Продуцент на Dancing Stars е bTV, a изпълнителен продуцент на втория сезон – Слави Трифонов и продуцентска компания "7/8".

През 2008 г. в шоуто участваха 14 известни личности. Те се обучаваха на класически, състезателни и модерни танци от професионални танцьори. Изпълнителен продуцент беше Old School Productions.

Награди  на шоуто

В САЩ форматът е носител на две награди "Еми" за 2006 г. - за режисьорско и операторско майсторство, музика и костюми. Има още четири номинации за "Еми" за риалити състезание, артистична режисура и музикална програма. 

Във Великобритания печели "Златна роза" за най-добро вариететно шоу за 2007 година, като се състезава с риалити програми от още 12 страни. 

Печели две награди за най-добро риалити шоу на Tric Awards и две награди на TV Quick/TV Choice за най-добро шоу за таланти. 

Предаването е номинирано три пъти от BAFTA (Британската академия за театрално и филмово изкуство), а през 2006 г. в Швеция печели престижната награда Kristallen.

История на шоуто

Dancing With the Stars е световноизвестен формат на британската BBC Worldwide, създаден през 2004 година. Бързо се разпространява в държави като Австралия, Русия, Бразилия и Китай, както и в много европейски страни.

До момента форматът е лицензиран за излъчване в общо 25 държави и е абсолютен хит за милиони зрители по света. Това е най-успешното шоу в Австралия, където предстои да се излъчи осми сезон. Dancing With the Stars е познат в Обединеното Кралство като Strictly Come Dancing. Между известните имена на участниците в шоуто в по света фигурират личности като: Петер Шмайхел - вратар на "Манчестър Юнайтед"; Пени Стюърд - световно известен модел и съпруга на Род Стюърд; Моника Селеш - тенис легенда; Пресила Пресли -съпругата на Елвис Пресли; Мел Би и Ема Бънтън - певици от "Спайс гърлс"; Тиа Карере и Джейн Сиймор - киноактриси; Лейла Али - дъщерята на Мохамед Али; Мария Виктория Валенса - дъщерята на Лех Валенса
и много други.