.

Мистериозната смърт на известните в последното издание на "Големите загадки"

Знаем ли всичко за кончината на Георги Марков, Цар Борис III и Людмила Живкова

Какво знаем за истинските обстоятелства около смъртта на три ключови за българската история фигури и кои от множеството теории са плод на измислици. Това ще бъде темата на дискусия в „Големите загадки” тази неделя, 9 юни.

В поредицата ще бъдат разнищени хипотезите относно кончината на Цар Борис III и писателя Георги Марко, както и каква е причината Людмила Живкова да си отиде на такава млада възраст.
Водещият Атанас Сребрев ще разкрие имаме ли повод да смятаме, че някой крие от нас какво точно се е случило в последните мигове на тези известни и значими личности - или всички теории на конспирацията се дължат на факта, че обществото не може да приеме смъртта на обичаните от тях лидери, актьори и творци.

Наред с най-популярните мнения по темата, в предаването ще видим някои скрити факти и неизвестни версии, които ще добавят нови измерения към тази вълнуваща дискусия.
Специални гост-лектори ще са дългогодишният готвач на фамилия Живкови Йордан Стоичков, писателят и бивш шеф на правителствения протокол Богомил Герасимов, историкът Митко Делев, първият братовчед на Георги Марков - Любен Марков, криминалистът Марко Лалчев и доц. Йончо Йонов, който има над 37-годишен стаж в областта на отровите.  

Гледайте „Големите загадки” всяка неделя от 15 ч. само по bTV.