.

Тайните на мистична България

Ще чуем коментар по теорията, че България е един от трите енергийни центъра

Тази неделя, 19 май, „Големите загадки” ще обърне поглед към мистичните тайни на България. Част от тях са свързани с древни светилища, загадъчните гробници, манастирите и църквите с особена притегателна сила. Друга част са свързани със страната. „Големите загадки” ще разкрие дали наистина България  е по-специална от останалите страни.

В предаването зрителите и почитателите на мистичното ще чуят още коментара на специалисти относно теорията, че България е един от трите енергийни центъра на планетата заедно с Тибет, Чили и Перу в Латинска Америка. Скептична теория, е че това е просто проява на излишен шовинизъм, но много други съзират в това твърдение истина. Всички теории за твърдението – тази неделя от 15 часа.

От водещия Атанас Сребрев зрителите на предаването ще научат кои са омагьосващите сърцето и душата планини и местности с необяснимо енергийно излъчване.

Специални гост-лектори в предаването ще са журналистът и езотерик Асен Асенов, археологът Георги Нихризов, историкът Иля Прокопов и главният редактор на „Списание 8” Ганета Сагова.
Дали наистина България е по-специална от останалите страни, ще разберат зрителите на bTV, неделя от 15:00 часа.