.

"Хрътките" се завръщат по bTV с Миролюба Бенатова

Предаването ще се излъчва в събота от 17:30 от 19:00 ч.

Предаването за разследваща журналистика "Хрътките” се завръща в нов формат и вече в ефира на bTV - в събота от 17:30 от 19:00 ч. Водещ ще бъде топ репортерът на bTV Новините Миролюба Бенатова. Всяка събота в рамките на час и половина предаването ще предлага коментари на седмицата отвъд видимото в новините, разследвания, истории и психологически експерименти.  

Обществените и политическите скандали влизат ребром  в съботния следобед  с рубриката на „Хрътките” - „Глутница кучета”. В нея неочаквани събеседници ще споделят интересни гледни точки пред Миролюба Бенатова.

Рубриката „Хрътките при хората” ще води зрителите там, където те попадат рядко и където не могат или не искат да бъдат.

За зрителите на bTV Миролюба Бенатова ще разнищва и психологическите мотиви на нови и стари престъпления.  Ексклузивен сътрудник на „Хрътките” ще бъде криминалният психолог Тодор Тодоров , участвал в разкриването на някои от най-нашумелите случаи у нас, като заложническата криза в Сливен, Килърите и други.

Миролюба Бенатова е родена на 2 август 1975 г. в София. Вече почти 20 години, от 18-годишна, работи като журналист. „Първите седем” в професията прекарва във в. „168 часа”. От 2000 г. разказва истории по bTV.

Миролюба Бенатова има десетки професионални награди:

2002 г. - награда "Сребърен сателит" от телевизионния фестивал в Албена - първа награда за филма си "Дом за обречени" за жените в дом за психично болни в с. Раздол, както и специална награда за разследването си за кмета на с. Галиче

2003 г.- отново награда "Сребърен сателит" - първа награда за разследването й за българки, които раждат в Гърция и продават бебетата си. Същата година тя печели награда за журналистическо разследване на Центъра за развитие на медиите, Асоциацията на разследващите журналисти и фондация “Гардиън” за репортажа "Майки продават децата си".

2005 г. - голямата награда “Черноризец Храбър” за разследването си на трафика на бъбреци от България за Турция. Същата година тя спечели и награда от Коалиция 2000 и американското посолство за "Демитологизация на престъпния свят" - за интервю със Златомир Иванов-Баретата.

2006 г. - приз за проявен висок професионализъм в борбата срещу насилието и трафика на хора. Наградата й бе връчена по случай празника на МВР през юли 2006 г. На телевизионния фестивал в Албена през 2006 г. тя спечели специална награда за репортажа си «Безмитна зона» - разследване на нелегалния бизнес с горива.

2007 г. - наградата "Гражданска позиция" за 2006 година заради постоянството и професионалния подход в отразяването на СПИН-процеса в Либия. Същата година тя стана първия носител на специалната награда за смелост по време на церемонията по присъждане на приза "Жена на годината" на сп. Грация. Отличието й е за гражданска и професионална смелост при отразяването на драмата с българските медици в Либия.

2008 г. - наградата на традиционния медиен фестивал в Албена за най-добър режисьор на български документален филм за филма "Страх", излъчен в bTV Репортерите. Същата година тя спечели и награда за разследванията си, свързани с трафика на наркотици и връзките между престъпния свят и институциите.

2010 г. - голямата награда в раздел електронни медии в конкурса "Сърце и слово срещу наркотиците", заедно със Стоян Георгиев - за разследването в bTV Репортерите за разпространението на кокаин в София и санкцията "рязане на уши", както и системното отразяване на проблемите със зависимостите. Конкурсът е в памет на ирландската журналистка Вероника Герин, заплатила с живота си заради свое разследване.

Навръх десетия рожден ден на bTV Новините, Миролюба Бенатова спечели наградата "Репортер на десетилетието".

2012 г. - наградата "Медия мастърс" за разследване за телефонните измами.

Коментирай
публикувай
  • Напоследък избягвам да пиша коментари, но по повод на предаването и на тази особа искам да кажа две неща: 1) Преди време писах на това предаване по повод един проблем, който засяга не само мен, а и много други хора, които са потенциални жертви. Отговориха ми, че ще ми се обадят за интервю и ще направят репортаж с отговор и на другата страна (измамниците). Това беше миналата година пролетта. До този момент нито ми се е обаждал някой, нито има такъв репортаж. Държа да кажа, че целта ми не е да се показвам по телевизията, имала съм възможности и не съм го направила, просто исках да бъдат предупредени хората, за да няма повече жертви на едно определено престъпление. 2) След Катуница хората намразиха Миролюба Бенатова и вече никой не й вярва, а смятам, че водещият на подобно предаване трябва да буди доверие у зрителите. Това е.

  • ceko_34, Изгледах ,,поне един неин коментар,, от Катуница.Стига ми толкова. П.П.: Малко гуми са им нарязали на репортерските автомобили на ьТВ.... Трябва да има и опожарени репортерски коли.Изгорели ,,до ламарина,, като колите на ЕйВиЕн :-)

  • Хрътките е страхотно предаване, Валя Войкова беше добър водещ, но мисля, че единственият й адекватен заместител е точно Миролюба Бенатова. И всички, които си позволяват да я оплюват, нека изгледат поне един неин репортаж! Заслужила си е всичко с усилена работа, която е видима за всички, пожелавам й успех!

  • Хрътките е много добро предаване за разследваща журналистика, за съжаление май няма друго подобно в нашия ефир, радвам се, че пак ще го гледаме.

  • Абе бТВ Вие нормални ли сте? Тази особа Бенатова хората не искат да я видят Вие пак предаване сте и спретнали?! Какво като е спечелила "репортер на годината"? Със същия успех може да спечели и първо място в антинаграда за репортер!!! Продължавате да не се съобразявате с пазара, тоест зрителите и да им налагате презряни за тях лица!

  • Трътката ще води Хрътката!

  • Миролюба Бенатова отдавна загуби доверието на зрителите. Няма да е зле да освежите колектива си с нови лица.