За предаването

Реклама

Първият сезон на уникалното риалити шоу "Ясновидци" се излъчи по bTV през пролетта на 2008 г. в 10 епизода, всеки вторник от 20:30 ч. Изпълнителен продуцент на предаването е "Глобал филмс".

В първия сезон зрителите видяха 10 българи с претенции за свръхестествени способности. Те преминаха през серия предизвикателства, които тестваха уменията им. Ясновидците трябваше да се справят с всевъзможни задачи, за да докажат, че успехът им се дължи на талант, а не на находчивост, късмет и налучкване.

Независимо дали трябваше да открият местонахождението на човек, да разгадаят тайните на едно престъпление, да усетят енергията на живо същество или пък да разберат кой е притежателят на даден предмет, участниците се изправиха пред нови и нови изпитания, докато не беше избран най-добрият сред тях.

Предизвикателствата в "Ясновидци" се поставят от водещия Николай Георгиев, който е посредник между героите и зрителите. През цялото време той е безпристрастен наблюдател на ставащото, без да заема крайна позиция.

Във втория сезон на шоуто участваха осем необикновени българи - петима мъже и три дами. Те са избрани сред повече от 100 кандидати на тежък кастинг, в който всеки е минал през 10 различни теста.

Журито в този сезон остана скрито както от участниците, така и от зрителите до последния дванайсети епизод, когато стана ясен и победителят.

Оригиналното заглавие на "Ясновидци" е Psychic Challenge. Форматът е английски, като до момента е реализиран с голям успех в Англия, Израел, Холандия, Русия, Украйна, Германия, САЩ. Предаването е реализирано за първи път през 2006 година. Лицензодател е британската Rdf Rights.

 

Победителите

Победител в първия сезон на "Ясновидци" стана пловдивчанката Ивелина Христова. Нейни съпернички за "титлата" топ ясновидец на България бяха Вера Стоименова и Николета Йорданова. Над 50% от всички ТВ зрители са гледали финала на "Ясновидци" по bTV.

Във втория сезон на предаването отново жена стана ясновидец №1 на България. Седемнадесет успешни изпитания от общо 25 направиха от Марияна Николаева новия топ ясновидец на България.
Тагове: @