Тази събота „Карбовски: Втори план” представя проекта „Провинция“

Мартин Карбовски ще представи свят, в който представата за брака е архаична и нищо не е такова, каквото го познават повечето хора

Тази събота „Карбовски: Втори план” ще разкаже история от югоизточна България – място, забравено от Бога и от модерния човек. Проект „Провинция” ще пресъздаде трагикомедията на един забравен човек, когото градските хора никога няма да срещнат, а и да срещнат – трудно ще разберат. 

 

2111802845.jpg

Мартин Карбовски ще представи историята на Христо от село Щит, който живее в свят, далечен на модерния, интернет либерален живот. Свят, в който представата за брака е архаична и нищо не е такова, каквото го познават повечето хора.

„Това трябваше да бъде смешен проект. Мислех да го озаглавя „джибри”. Защото един млад мъж ни извика на 300 км от София, да се оплаква, че жена му избягала и откраднала джибрите и казаните, и ракията. Мъка! Но както често се случва – интервютата имат свой живот. Оказа се, че жената, освен джибрите, му е откраднала и прасетата, и децата…“, разказва Мартин Карбовски за предстоящото издание на предаването.

Тази събота в "Карбовски: Втори план" ще видите...

В проект „Провинция” вторият план ще бъде и анализатор на видяното - градският човек Любен Дилов ще размишлява има ли паралелни вселени на територията България и скъсана ли е връзката между тях. И още: Има ли място за „равенство между половете“ в съвременния свят, все още ли е ценно „мъжкото дете, а момичето не е толкова важно” и защо свят, в който да ти откраднат джибрито, е равносилно на малка смърт. Отговорите гледайте в „Карбовски: Втори план“ тази събота, 26 януари, от 18 часа по bTV.

Последни