Шоколадови бисквити

Рецепта на Петя Петкова - Щифлер

Реклама

Шоколадови бисквити

300 г брашно
180 г краве масло
150 г шоколад
120 г пудра захар
1 яйце
1-2 ванилии
1 щипка сол

5-6 с.л. захар за овалване

Стъпки за приготвяне:

1. Разбъркваме брашното с щипка сол. Нарязваме на малки парченца студеното краве масло, прибавяме го към брашното.

2. Смесваме пудрата захар, яйцето и ванилията. Разбиваме до получаване на хомогенна смес. Прибавяме яйчената смес към брашното и разбиваме с помощта на робот.

3. Изсипваме нарязания на едри парчета шоколад, отново разбиваме за кратко.

4. Поръсваме със захар и навиваме сместа на руло. Завиваме във фолио и слагаме във фризера за минимум 3 часа, най-добре за денонощие.

5. Режем на шайби с дебелина 1 см и ги слагаме в тава, на дъното на която сме поставили хартия за печене.
Печем бисквитите във фурна предварително загрята на 180 градуса за 6-7 мин.