Любовна храна

Вижте кои са храните афродизиаци и какво не знаeм за тях

Реклама

Названието афродизиак идва от името на гръцката богиня на любовта Афродита. Тези стимулиращи сетивата продукти са с недоказани качества и приложението им се базира повече на слухове, фолклор и реклама от страна на производителите, отколкото на обективни научни данни. Но ако все пак вярвате в действието на афродиазиците, ето кои са те:

Банан

Този плод е един от най-силните афродизиаци, който директно провокира тестостерона на мъже. Съдържа голямо количество витам B, калий и магнезий.

Авокадо

Следващият по сила афродизиак е авокадото. Индианците свързавт плода с мъжкия репродуктивен орган и се смята, че точно затова е определян като афродизиак. Авокадото съдържа фолиева киселина - ценен витамин, който довежда до синтез на хистамин в организма и подпомага достигането на оргазъм.

Шоколад

Още ацтеките смятали шоколада за афродизиак. Всъщност той стимулира хипоталамуса и предизвиква приятни усещания, свързани с повишените нива на серотонина. Но докато серотонинът има възбуждащ ефект, във висока концентрация може да намали сексуалния апетит.

Люти чушки

Тези малки чудесийки засилват притока на адреналин в тялото, а също така и кръвообръщението. Затова ако търсите сигурен начин да омаете мъжа, решението е просто да го подлютите. В източната медицина лютите чушки се използват като лекарство.

Аспержи

Аспержите са доста екзотична храна за нашите географски ширини, но и един от най-добрите афродизиаци. Те са добро лекарство за простата, но също и много възбуждаща храна. Имат голямо съдържание на витамин А, фосфор, калций и калий.

Пшеничните кълнове

Комбинацията от сексуалния витамин Е и остоказанол (вещество, което увеличава производството на сперма) има взривоопасен ефект върху мъжката потентност. Доста ефективни са и маслата от пшенични кълнове. Една лъжичка на ден може да направи чудеса със сексуалния ви живот.

Ленено семе

Лененото семе на зърна или под формата на масло е афродизиак, който е познат от древността. То съдържа около 30% белтъчини, около 15% въглехидрати и е изключително богато на витамин Е и витамин А.

Бадеми

Бадемите и всички видове ядки са пълни с мастни киселини. Те са и много добър източник на енергия, защото са с висока хранителна стойност. Имат и голямо съдържание на витамин Е.

Още афродизиаци и любопитни факти за тях може да намерите на посочените линкове:

Храни за повишаване на либидото (LadyZone)

Храните, които ще ви помогнат да разпалите страстите (www.btv.bg)