Шоколад в гората

Силвия Атанасова разкри тайната на толкова желаната от вас рецепта специално за потребителите на bTV.bg

Реклама

Поради големия интерес, който имаше към тази рецепта, Силвия Атанасова реши да сподели с вас как се приготвя десертът, който остави съдиите безмълвни.

Съставки:

500 мл течна сметана
300 гр шоколадов кувертюр
2 жълтъка
60 гр захар
50 мл ликьор или уиски
150 гр лешници

Начин на приготвяне:

Кипнете сметаната и я оставете да поври. След като сместа леко редуцира, я махнете от котлона и добавете шоколада. Разбъркайте хубаво и прибавете ликьора. Жълтъците и захарта трябва да се разбият на ръка, като след това се изсипват на тънка струя към шоколадовата смес. Последни се добавят леко счуканите лешници, които предварително се запичат на тиганче. За финал десертът се поставя в купички и се охлажда.

По препоръка на Силвия за декорация може да се сложи шоколадова бисквита, а върху нея - сладко от горски плодове. (Сладкото може да се направи от замразени горски плодове, които се смесват с вино, захар и вода)

Да ви е вкусно!