Водещи

Реклама

Chef Андре Токев

Андре Токев е единственият носител на Global Masterchef Degree за Източна Европа. Той е основател на Българската асоциация на професионалните готвачи (БАПГ), официално жури на най-престижния конкурс за професионални готвачи в Европа Bocuse d’Or и носител на единствената за Източна Европа диплома Global Masterchef Degree.

Андре е роден в Лайпциг в семейство на българин и германка. Кариерата му минава през големи хотелски вериги в цял свят, две от които са носители на звезди Michelin. От 2000 г. е главен готвач в Hilton във Франция, Австрия и България. Готвил е за известни личности Бил Клинтън, Ангела Меркел, Вал Килмър, Джон Кери, Faithless, Дъстин Хофман, Шарън Стоун, Жан Клод Ван Дам и много други. Управлява и двата си ресторанта – ANDRé и Грозд.

Андре е известен в гилдията с енциклопедичните си знания за всичко в кухнята и като откривател на ресторанти и нови концепции. За обществото е познат в ролята си на строго, но справедливо жури на кулинарното шоу на bTV MasterChef.

Готвенето за него е удоволствие, постигнато чрез перфекционизъм и здрава дисциплина.

Константин Таквор

Константин Таквор или Коко, както го нарича Chef Андре Токев, е куклен актьор, но се занимава и с много други неща. Снима, преподава театър, спортува, не спира да готви. Негови кулинарни вдъхновители са майка му и брат му. Самият той най-често се вихри в кухнята заради приятелите си, а те го поощряват да се запише в “ asterChef”. Там той се превръща в един от любимците на журито и зрителите с необикновения си талант да импровизира.

"Обичам театъра, приключенията, предизвикателствата, непознатите неща, обичам да спортувам, обичам си кучето, семейството, истинските приятели, обичам природата, да пътувам… Обичам да ям и затова обичам и да готвя", казва той, а каква по-добра мотивация от това да станеш част от „Ловци на храна“. 

В този сезон на предаването Коко ще бъде човекът до  Chef Токев и заедно ще изживят приключенията в регионите, които посещават. От превеждане на стадо кози през планината, до боксова тренировка със световен шампион, Константин Таквор ще бъде гид в българското пътешествие този сезон.

Марко Лукиари

За пръв път тази година до Chef Андре Токев ще застанат двама спътници, като Chef Лукиари ще бъде негов гид в кулинарното пътешествие в Италия. Двамата ще потопят зрителите в неаполитанската култура и ще ги научат как да разпознават най-важното и най-вкусното в града. Там, където добрият вкус е на почит, а маринатата на съвършенството никога не свършва, пътешенствието ще отведе всички пред екраните в света на най-вкусните лимони от Амалфи, до първата пицария в Неапол и един от топ ресторантите в света.

Всичко това ще бъде представено през погледа на местен жител и познавач… който има и уникална връзка с България. Преди няколко години Chef Лукиари пристига в Пловдив и остава тук заради любовта, хората, приятния и спокоен живот и възможностите, които му предлага България. Той обаче е космополитна личност и не престава да пътува, като живее не малко време по света. В новия сезон на „Ловци на храна“ той успява да пренесе италианския си темперамент и в няколко традиционни рецепти, на които зрителите на bTV ще се насладят тази есен.