Eвропейски форум в Италия показва филма за Кристо от "НепознатиТЕ" по bTV

Реклама

Филмът „Кристо. Образи“ на журналиста Георги Тошев и част от документалната поредица на bTV „НепознатиТЕ“ ще бъде показан на 22 март в италианскиа град Испра в рамките на културна програма , посветена на България. Представянето е съвместна инициатива с фокус върху страната ни, като най-разпознаваем българин в света на изкуството е избран Кристо. Събитието е организирано от Българския културен семестър и Културния комитет като част от програмата в рамките на българското председателство.

Филмът на Георги Тошев ще бъде представен заедно с книгата на известната в Италия журналистка от български произход Зорница Кръчмарова „Трансформации. Скритото изкуство на Кристо и Жан Клод".

По традиция в гр. Испра, в главна дирекция „Съвместен изследователски център” на Европейската комисия, служителите от държавата, ротационен председател на Съвета на ЕС организират различни културни, спортни, музикални, кулинарни, туристически, научни мероприятия за популяризация на своята родина. В JRC работят около 2000 души предимно от страните-членки на ЕС, сред тях 21 българи, а най-голям процент са италианските граждани.

Интересът към събитието е голям в Италия, както от страна на публиката, така и от страна на италианските медии.