Епизод 2: Лили през очите на популярни родни музиканти и актьори

Гледайте "Опасно близо" тази събота, 9 май от 16 ч.

Във втория епизод на десетсерийната документална поредица зрителите ще научат още подробности за първите изяви на Лили Иванова на сцената от нейни близки приятели и колеги, преплетени с емоционални кадри от концерт на звездата в Летния театър във Варна от лятото на 2008 г.

Композиторът Александър Йосифов, с когото певицата има дългогодишни професионални и приятелски отношения, споделя, че първата му среща с Лили е далеч преди времето, когато тя става популярен изпълнител. Тогава той и състудентите му от морското училище във Варна танцували под звуците на нейния акордеон.

Певицата Ирина Чмихова разказва за срещата си с неизвестната още Лили на свой концерт Кубрат в края на 50-те. Тогава "миниатюрното момиченце" дошло при нея зад кулисите и поискало разрешение да изпълнява песента от репертоара на Чмихова "Камино", която впоследствие се превръща в една от емблемите на Лили Иванова.

Актрисата Гергана Кофарджиева също споделя лични спомени от магичното сценично присъствие на младата Лили в първите й стъпки като изпълнител. Тя разказва как е видяла за пръв път "миниатюрната фигурка с могъщия глас" на концерт в новопостроената спортна зала във Варна преди близо половин век и завинаги е запомнила думите на съпруга си Любен Гройс за Лили: "Тя ще стане нещо, има бъдеще!".

Двете жени никога не са се срещали лично, но когато Лили гледа интервюто с актрисата при подготовката на филма, изненадана възкликва: "Без да ме познава лично, тази жена ме усеща много по-добре от много хора, които ме познават! Бих се радвала, да се срещнем".