Актьорът Павел Иванов за сериала "Татковци": Историята на моя герой е малко по-драматична от тази на другите трима татковци

Днес, актьорът Павел Иванов отпразнува своя 28-и рожден ден в ефира на bTV и предаването „Преди обед“. „Новият Стефан Данаилов“ по думите на Аня Пенчева, гостува на Деси и Сашо, където повдигна завесата над сериала и останалите си творчески проекти.

В семейния сериал „Татковци“, който стартира на 20 септември, Павел влиза в образа на младия вдовец Тодор.

„Историята на моя герой е малко по-драматична от тази на другите трима татковци… Другите са приятели от години. Моят герой в началото е като аутсайдер и неговата задача е да се внедри сред другите бащи заради себе си и заради дъщеря си основно", споделя Павел. Героят му е ветеринар, на когото му се налага да извърви дълъг път след смъртта на съпругата си. В началото на сериала, Тодор се мести в София заедно с малката си дъщеря – Кики, в чиято роля влиза актрисата Ая Алексиева. Ая е дъщеря на Яна Титова, която също е част от режисьорския екип на „Татковци“, и от най-ранна възраст е на екран. „Бях много изненадан, че дете на тези години има толкова голям опит пред камера,“ споделя Павел. Любимата българска актриса Албена Павлова пък ще играе неговата тъща, която по всякакъв начин се опитва да отрови живота му и то „много успешно“.

 

В реалния живот актьорът не е баща и затова признава, че черпи опит като наблюдава хората, които вече имат деца. За да се справи с тази трудна роля му помагат и хората от екипа. “За щастие, зад кадър, на снимачната площадка на „Татковци“ цари единство. „Изключително съм благодарен за добрия подбор на хора в сериала,“ казва актьорът. „В момента в сериала играем млади актьори, които до този момент не сме се срещали на сцената. Актьорите са много добре подбрани и поставени в образите си. Мислят бързо, импровизират, динамични са, комедийни или драматични. Справят се с всички ситуации. Много е комфортно да работиш са такива хора“, разкрива още Павел.

Приятелска бе и атмосферата по време на интервюто в „Преди обед“, където екипът на предаването и продуцентът Кирил Кирилов изненадаха Павел с торта по повод рождения му ден.

Какво си спомня за работата си със Стефан Данаилов, който е негов учител, за последното представление на двамата на една сцена на „Актрисата“, как Аня Пенчева го е нарекла „младият Стефан Данаилов“ още на първата им среща и още интересни неща от живота на Павел Иванов, вижте тук.