Финалистите в шоуто на добрия вкус показват рецептите от MasterChef всеки петък в „Преди обед“ по bTV

Полуфиналистката Красимира Кръстева показва гурме прочит на агнешко с ориз

Реклама

Полуфиналистката на MasterChef 5 Красимира Кръстева влезе в шоуто на добрия вкус със заявката за кулинарни подвизи с всяка част на животното – от носа до опашката. Перничанката не скри афинитета си към месото през целия сезон на предаването, затова и в петък ще разкрие пред  зрителите на „Преди обед“ по bTV тайната за апетитните агнешки котлети с билкова коричка и ризото от ечемик, с което впечатли Chef Андре Токев, Chef Петър Михалчев и Chef Силвена Роу и взе своята престилка-билет за най-голямата кухня в България.

Кулинарката ще сподели, че според нейната философия храната не е само средство за засищане, но и за удоволствие на всички сетива. Това, обаче, не означава, че гурме ястията се приготвят непременно със скъпи и недостъпни продукти. В петък, в поредицата „Гладиатори в кухнята“ на „Преди обед“ Красимира ще покаже как с малко чесън, розмарин, магданоз, джоджен, лимонова кора, пармезан и масло се прави пикантна коричка за агнешки пържоли. Тя ще демонстрира техниката за запечатване на месото, как се готви и овкусява традиционната зърнена култура и как киселото мляко се превръща в пухкава пяна. Зрителите на bTV  ще видят една добре позната салата, която се превръща в апетитен сос и ще разберат какви са тайните на красивото поднасяне на ястието.

Красимира ще разкаже какви предложения за кулинарни проекти в родината е получила след впечатляващото си представяне на арената на MasterChef. Въпреки че за нея Кьолн е съзнателният избор за живот, тя с удоволствие пътува до България при всеки удобен случай. Ежедневието й се състои в работа в областта на медиите, а през свободното си време провежда курсове, в които пазарува и готви с ентусиасти. Предстои й нов проект, чрез който иска да научи немските ученици как да се хранят здравословно, да разпознават продуктите, да знаят какви качества притежават и как могат да бъдат сготвени.    

Последни

Реклама