„Гладиатори в кухнята“ се завръща с нови вкусни рецепти и емоционални истории

Реклама

Малко повече от месец преди старта на кулинарното шоу на добрия вкус, поредицата на „Преди обед“ „Гладиатори в кухнята“ се завръща с нови вкусни рецепти и емоционални истории. В няколко поредни петъка Венета Георгиева ще среща зрителите на bTV с бивши участници от MasterChef, чийто посоки в живота изцяло се променят, благодарение на участието им във формата.

Първата среща в кухнята е с Лъчезара Павлова - момичето с трудно детство от Благоевград, което днес е професионалист-готвач и смело реализира мечтите си. Тя създаде прецедент в четвъртия сезон на MasterChef, като получи покана за работа и от тримата членове на журито. Днес тя е част от екипа на Лео Бианки и готви авторски италиански рецепти за стотици гости. Специално за екипа на „Преди обед“ Зара приготви свинско бонфиле с фондю от пармезан и чай от ябълка и мента.

Като първа стъпка 250 г. месо се готви на сювид за 90 минути на 56 С с масло и розмарин. Зара посъветва зрителите на bTV да използват тенджера с вода, да поддържат една и съща температура и да увият продукта в стреч фолио, за да заместят сювид уреда. След това филето се нарязва на три еднакви части и се увива в тънки ивици лардо ди колонната (италианска сланина). Пече се за 10 минути в загрята до 200 С фурна. 50-60 мл. готварска сметана се загрява на котлона и към нея се добавят 2-3 с.л. пармезан. При постоянно бъркане за няколко минути се получава лек и апетитен фондю сос. Като последна стъпка Зара приготви „чай от ябълка с мента“ като изтиска сока от настъргана ябълка и го редуцира на котлона с няколко листенца прясна мента. Ястието се сервира като филето се поставя върху фондю соса, гарнира се с овкусени крутони с розмарин, сол и пипер, свежи подправки и няколко капки „чай от ябълка“.

За да гарнира вкусната храна с емоционална история, Зара Павлова сподели, че животът й се е променил коренно с влизането й в кухнята на MasterChef. В рамките само на година тя сменя Благоевград и сервитьорската професия със столицата и готварската куртка. Въпреки носталгията по родното място и близките си, тя е щастлива, че е постигнала амбицията си да „хвърли таблата и да грабне черпака“. Радва се на гордостта на семейството и приятелите си, а най-голямата новина след участието й в MasterChef е, че баща й се е свързал с нея и вече са много близки. След години на раздяла, той е гледал репортаж с дъщеря си, осъзнал е, че тя не му се сърди и не го обвинява в нищо и я е поканил на среща. От тогава са неразделни и се радват на споделени мигове заедно.   

Последни

Реклама