Кольо Минчев от MasterChef приготвя глазирана сьомга с портокали в поредицата „Гладиатори в кухнята“ в „Преди обед“ по bTV на 22 юни

Реклама

Топ 5 хоби-готвачът от MasterChef по bTV Кольо Минчев ще демонстрира рецептата за глазирана сьомга с портокали, джинджифил, пюре от грах, пюре от цвекло и поширани моркови в рубриката „Гладиатори в кухнята“ на „Преди обед“ в петък. Красивото и модерно ястие се приготвя за 30 минути и може да задоволи небцето на всеки изискан гурман.

Първа стъпка в рецептата на Кольо е кипването на пресен грах за около 3 минути, а след това да го охлади шоково с лед, за да запази свежия му цвят. Към него се прибавя масло и прясно мляко, пасира се и се минава през ситна цедка, за да се превърне в гладко и фино пюре. След това нарязва на кубчета червено цвекло, за да се свари по-бързо. Кулинарят ще повтори стъпките по обработка на граха, за да получи красиво и пухкаво червено пюре. Той оставя зелената част от морковите, защото освен ядлива, тя е и красива и ги пошира в прясно мляко. За да превърне сьомгата в „основен герой“, Кольо ще я глазира в тиган с масло, към което ще добави няколко резенчета джинджифил за пикантност и кора от портокал за свежест.  Той ще покаже на зрителите на bTV как да почистят филето и ще даде съвети за пълноценната употреба на всяка нейна част.

Кольо споделя пред екипа на „Преди обед“ по bTV, че един от основните уроци, които е научил в MasterChef се отнася до реда в кухнята. Чистотата и подготовката на всеки продукт улесняват процесите пред печката, а и са важни за безопасността на работата. Въпреки, че напусна най-голямата кухня на България на престижното 5 място и не успя да изпълни целта си да грабне титлата, търговецът гледа към новото начало и новосформираното трио Men in the Kitchen. Демонстрационните тематични вечери, които организират заедно с Даниел Радойков и Николай Немигенчев, включват и забавна част, която отразява преживяванията на гладиаторската арена. А когато любовта към храната се съчетае с художническа талант, резултатите са вдъхновяващи. Той призна, че не копира рецепти, а събира техники и вдъхновение от световните топ готвачи и ги прилага в собствени интерпретации.

Всеки, който иска да изпита приключението MasterChef може да се запише за кастинг ТУК.

Последни

Реклама