Три етажа синя хармония в сърцето на София в „Животът е прекрасен с Лео Бианки“

Реклама

Тази сряда седмичната рубрика на Преди обед - „Животът е прекрасен с Лео Бианки“, ще върне зрителите на bTV обратно на българска територия. След като през изминалите седмици разкри неповторимите вкусове на храната и културните традиции на различните региони в Италия, на 23 януари Лео ще потопи всички пред екрана в магическата кулинарна и арт атмосфера на една необикновена синя къща в самото сърце на София.

Италианецът-кулинар ще гостува на Руди, който с екипа си от 9 човека разкрива Made in Blue философията на този различен ресторант: тайната на успеха се крие в комбинацията от хубава храна, интимна обстановка и нетрадиционно син цвят.

Мястото разполага с три етажа, всеки от които изпълнен в различен стил. Собственичката Силвия сама декорира всичко до най-дребните детайли: от закачените ножици и клещи по стените, през семплите хербарии до старинните портрети и гоблени. На пръв поглед елементите в стаите нямат връзка по между си, но заедно създават усещане за съвършена хармония. А за да бъде изживяването пълно, в центъра на тази забележителна обстановка собствениците издигат вкусната храна.

В разгара на зимата Лео ще бъде разгорещен от пикантна морковена салата с хариса, пуширано яйце, овче сирене и хрупкави прясно изпечени хлебчета. Докато се колебае дали да заложи на бира, доказаният ресторантьор ще се изкуши и да похапне с ръце от домашните пържени картофи на Руди, оригинално поднесени в хартиена торбичка с лучен чипс и хрупкав бекон. Домакинът ще изненада Лео и със сладко-кисели пикантни пилешки крилца с кориандър и специален майонезен сос със синьо сирене.

С какво още екипът на ресторанта успява да впечатли редовните си клиенти, както и стотиците чужденци и популярни личности, сред които и Лили Иванова? Защо държат да отглеждат в собствена градина част от съставките, необходими за изкусителното им меню? И как пърженото може да бъде и здравословно - на 23 януари в „Преди обед“ по bTV.

Последни

Реклама