Да освежим косата у дома!

Реклама

Когато стане дума за здравето, косата често отива на заден план. Преди да усетите и бум! Всякаш е имало експлозия и красивата грива от вчера е заприличала на един изтощен, накъсан и изсъхнал храст. Просто кошмар! Стилистът на звездите Родни Кътлър, споделя в шоуто на д-р Оз своите три вълшебни съвета, в които се съдържа тайните на красивата коса и здравия скалп. А още по-хубавото е, че можете да изпълнявате препоръките и в комфорта на домашните условия.

Терапия с арганово масло…
Аргановото масло се извлича от ядката на аргановото дърво в югозападния район на Мароко. Богато е на антиоксиданти и витамин А и D. Благодарение на тези си съставки, маслото предотвратява накъсването и прави косата мека и хидратирана. Антиоксидантите забавят негативните ефекти от увреждането. Можете да извършвате процедурата веднъж седмично.  

Съставки:
Една капка арганово масло, голяма колкото монета.

Указания:
Косата трябва да е мокра. Изсипете маслото в ръката си и нанесте, започвайки от долната страна на скалпа. Използвайте гребен, за да разнесете по-равномерно. Оформете и стилизирайте както пожелаете. Правете това веднъж в седмицата.

Почистване с кафява захар и масло от авокадо…
Кафявата захар е естествен ексфолиант без съдържание на химикали (консерванти). Тя премахва мъртвите клетки и всичко, което запушва порите. Маслото от авокадо пък е богато на антиоксиданти, витамин А, D и Е, както и на аминокиселини.  Антиоксидантите предпазват от увреждане, а аминокиселините заздравяват и укрепват косата. Освен това ще можете да я поддържате хидратирана и свежа.

Съставки:
Масло от авокадо и кафява захар - една шепа масло и две шепи захар.

Указания:
Косата трябва да е мокра, а сместа се нанасяна директно върху скалпа и трябва да престои за няколко минути. Изплакнете обилно. Използвайте шампоан и стилизанти както обикновено. Можете да извършвате процедурата веднъж седмично.

Освежете цвета!

За руса коса използвайте чай от лайка – полейте обилно след измиване. Така ще поддържате цвета искрящ и наситен. Освен това, ако искате да известлите русите коси, можете да ги залеете с лайка след къпане и да се покажете за 20-тина минутки на слънце – естествен изсветлител!

За червенокосите е подходяща сместа от сок от червено цвекло и морков. Цвеклото съдържа лилав пигмен, наречен бетацианин, а морковите бетакератин. И двата пигмента са чудесни оцветители за червената коса.  

За кестенява коса използвайте смес от еспресо и балсам. Цветът идва от печеното и сварено кафе на зърна. Опитайте и убедете сами!

Съставки:


Блондинки: Обилно количество лайка – чаша или купишка от чародейната течност.

Червенокоси: Използвайте половин чаша сок от цвекло със същото количество сок от морков.

Берюнетки: Половин чаша еспресо и две шепи балсам за коса.

Указания:
Косата трябва да е мокра. Поставете съставките в шише/бутилка, разклатете и нанесете. Сложете шапка за баня и постойте така за 15-20 минути. Изплакнете обилно.

Внимание! Количеството за всички маски зависи от гъстотата, плътността и структурата на вашата коса. Дадени са примерни средни стойности, но всичко зависи от опита и вашата преценка! За да избегнете провал (омазняване, изсушаване, загуба на обем), пробвайте през уикендите или когато имате свободно време. Сега остава да откриете вашата маска и да се радвате на здрава, жизнена и блестяща коса!