„Търси се“ показва за първи път дъщерята на Стефан Димитров – тази неделя по bTV

Миряна влиза на живо в студиото, като изненада за госта на Меги и Нели, 20 май, 11:00 ч.

Реклама

„Търси се“ показва за първи път дъщерята на Стефан Димитров – тази неделя, 20 май от 11:00 ч. по bTV. Миряна влиза на живо в студиото, като изненада за госта на Меги и Нели.

Миряна дълго време живее зад граница, учи драматургия в Лондон, но отново е в България. Казва, че е взела от баща си качества като последователност, отговорност и инат да постигне целите си.

 

Кристина и Михаил Белчеви се познават със Стефан от деца, още от времето, в което пеят заедно в хор „Бодра смяна“. От тогава са неразделни, въпреки политическите си различия. Стефан е написал музика към едни от най-хубавите стихове на Белчев.

Михаил Белчев предизвиква приятеля си на живо, в студиото да импровизира и да създаде музика към „Под сурдинка“ (Помниш ли, помниш ли тихия двор…) – стихотворението на големия Димчо Дебелянов.

 

Богдана Карадочева споделя, че с годините Стефан Димитров става все по-сантиментален и по-лесно може да се разплаче от нещо хубаво. Когато пише музика, става посред нощ, когато му дойде музата, разказва тя. Допълва, че не е лесно да се живее с него, защото е зодия Близнаци, и не се знае след пет минути кой близнак ще се събуди.

Стефан казва, че е много благодарен на Богдана за това, че винаги са били заедно – и в хубавото, и в лошото, и че тя го е вдъхновявала, но е и неговият най-голям критик. 

Синът на Богдана – Лъчезар Аврамов, изкарва целия си съзнателен живот със Стефан и за първи път говори за съжителството си с него. Описва го като човек с много лек характер и близък до неговия музикален вкус. Двете деца на Лъчезар са тръгнали по пътя на дядо си, тъй като и двамата учат в музикално училище.

Пред камерата на bTV  застават също поетесата Маргарита Петкова и режисьорът Иван Ничев, които подчертават, че Стефан не се е променил като човек и приятел, въпреки всички високи постове, които е заемал.

Последни

Реклама