Кои са нашите водещи?

Реклама

Веселин Калановски е роден на 14 януари 1957 година в град София. През 1985г. завършва ВИТИЗ в класа на Енчо Халачев, като за дипломната си работа играе ролята на Казанова в постановката „Камино реал” от Тенеси Уилямс и Костя-Капитана в „Аристократи” от Пагодин. Работил е в драматичния театър „Антон Страшимиров” в Разград, в драматичния театър „Н.Й. Вапцаров” в Благоевград, в театър „Възраждане” в град София, както и в Софийски пътуващ театър - „Свободен театър”. Взимал е участие в многобройни гастроли в Народен театър „Иван Вазов”, театър „Сълза и смях”, театър „Диалог”, „Галерия” и др. През 1991г. Веселин Калановски става съосновател и председател на УС на Свободен театър и изпълнява тази длъжност до 2001 година.

В театъра Веселин Калановски има над 65 роли, сред които: Креон в „Антигона”-Софокъл, Левски в „Тайната вечеря на дякона Левски”- Стефан Цанев, Методий във „Вавилонската кула”-М.Минков, Хъмбарт Хъмбарт в „Лолита”- Олби/Набоков, Амнон в „Йонадав”- Х.Пинтър, Христофоров във „В полите на Витоша”- Яворов, сър Тоби в „Дванадесета нощ”- Шекспир  и др.

В телевизията има много участия, от които по-значими са ролите му  в телевизиони сериали, сред които и „Домашен арест”по bTV. Има богат опит и като телевизионен водещ.

В киното Веселин е имал над 20 епизодични роли в български и американски продукции.

 

Николай Станоев е роден 1981 година в град София, но прекарва голяма част от живота си в град Видин. Не е успял да кандидатства в НАТФИЗ, но заминава да учи актьорско майсторство в Благоевград. Завършва висше образование в  ЮЗУ „Неофит Рилски” в класа на Енчо Халачев.От 2006 година е управител на кастинг агенция. Николай Станоев е играл в Драматичния театър „Никола Вапцаров” в Благоевград и в Народен театър „Иван Вазов” в град София.

Макар че първата му любов е театърът, телевизията се превръща в най-голямата му любов. През 2004 година работи за кратко като репортер към вечерно предеване. След това започва да работи като водещ в среднощно музикално предаване с отворена телефонна линия. През 2006 година попада в „Шоуто на Слави”, където печели конкурс за ново поколение артисти и става част от екипа. През 2008 година участва в „Нешоуто на Нед” по GTV. Работил е и като актьор в скеч шоу. Николай Станоев е и един от емблематичните актьори от сериала „Домашен арест” по bTV.

В киното има многобройни участия, както в български, така е в американски продукции: "Новата кола на татко”, „Деца от восък”, „Още една мечта”, „Love.Net”, „Marie and the Kids” , „The Roman Mysteries” , „The Way Back” , „Conan the Barbarian”, „Code Red” и др.