Най-добрите места за бънджи в света

Ако сте фенове на този вид екстремни забавления, задължително посетете някое от тях

Реклама

Скачането в бънджи нашумя в България в последните години. На много хора и днес не им се струва много добра идеята да скочат от някъде много високо, вързани с ластично въже за глезените. Факт е обаче, че на много хора адреналинът им харесва и все повече се пробват да се гмурнат в празното пространство. А има места, откъдето скачането е нещо повече от адреналинов ръш и по-скоро става въпрос за духовно изживяване.

Бейс джъмпингът не е за всеки

Блукранс

Мостът Блукранс в Южна Африка се издигна на 216 метра над река Блукранс. Това място сигурно е най-известната площадка за скачане с бънджи в света. Скачащите могат да се насладят на невероятната гледа на простиращия се пред тях район Цисикама.

В Нова Зеландия има условия за всякакви екстремни спортове

Крийкингът е един от най-екстремните спортове

Невис

Невис е най-високата площадка за бънджи в Нова Зеландия. Самият достъп до мястото е затруднен, а скоковете са правят на 134 метра над река Невис. Самият скок трае средно 8.5 секунди, които си заслужават отвсякъде.

 Макау

Кулата Макау в Китай е най-високата бънджи площадка в света. Скачачите взимат 233-метровата височина за средно 60 секунди чист адреналин. Въжето на глезена ви връща нагоре, когато достигнете на 30 метра от земята.

Един от обектите го има и във филмите за Джеймс Бонд.

А скейтбордингът има своите легенди

Верзаска

Язовирът Верзаска в Швейцария се намира на 220 метра височина. Той може да бъде видяна дори във филма за Джеймс Бонд “Golden Eye”. По време на скока всеки може да се наслади на Швейцарските Алпи, а има опции за скачане нагоре или през нощта. Площадката е отворено от април до октомври.

 

Волкано

Тази бънджи площадка е като всяка друга в света. Само че, тази в Пукон, Чили, е най-опасната в света, освен това скачането става в активен вулкан. Площадката е хеликоптер, който лети на над 9 хиляди метра, докато застане в правилна позиция и застане на едно място във въздуха. Скачачите скачат във вулкана и в крайната точка на скока са на 700 метра над лавата. Всеки, които иска да скочи в Пукон трябва да си подготви 12.500 долара за изживяването.

Непал

Скокът от този мост над река Боте Коси е незабравимо изживяване. Може би, защото мостът е сторен специално за бънджи скокове и гледката към Хималаите е смазваща. Свободното падане от височина 160 метра е едно от най-дългите в света. Мястото се намира на три часа път с кола от Катманду.