Сблъсъците в Шампионската лига утре

Сблъсъците обещават да са повече от зрелищни

Реклама

Мачовете от група F на Шампионската лига утре се очертават да са повече от интересни. Арсенал - Наполи и Олимпик (Марсилия) - Борусия (Дортмунд) ще премерят сили и изходът от мачовете е абсолютно непредвидим.

 

След продажбата на голмайстора Едисон Кавани, доброто представяне на Наполи въобще не пострада и отборът вече отбелязал 14 гола в 6 мача в Серия А. 10 от попаденията са дело на Марек Хамшик, Хосе Кайехон и Гонсало Игуаин, и именно за тях ще трябва да внимават защитниците на Арсенал. Другият коз на отбора от Неапол е треньорът Рафаел Бенитез, който натрупа сериозен стаж във Висшата лига начело на отбори като Ливърпул и Челси. Той познава много добре наставника на Арсенал Арсен Венгер, а освен това може да се похвали, че не познава загубата, откакто беше назначен в клуба през месец май. В предишния мач от групата отборът победи европейския вицешампион Борусия (Дортмунд) с 2:1.

 

Мендижърът на “топчиите” Арсен Венгер вече предупреди играчите си да внимават за мълниеносните контра-атаки на Наполи и особено за плеймейкъра Инсине. Арсенал вече са запознати със стила на Наполи, защото завършиха наравно с италианците (2:2) в предсезонната подготовка.

Вижте какво се случи в ключовите мачове миналата седмица

В момента най-опасният играч на лондонския отбор изглежда е Арън Рамзи, който е отбелязал впечатляващите 8 гола в 9 мача дотук, а новото попълнение Месут Йозил със сигурност вдигна класата на отбора. По традиция, списъкът с контузените футболисти на Арсенал е дълъг и за този мач Венгер няма да може да разчита на Уолкот, Диаби, Подолски и Окслейд-Чембърлейн.

 

Арсенал все пак ще излязат със самочувствие в мача утре, след победата над Суонзи в събота в мач от английското първенство. В предишният мач от групата те победиха като гост Олимпик (Марсилия) с 2:1.

 

 

Самите Олимпик ще трябва да победят европейския клубен вицешампион Борусия (Дортмунд), ако не искат да регистрират втора поредна загуба в турнира.

Първият гол на Неймар в испанското първенство

Французите загубиха домакинството си с Арсенал миналата седмица и са в неприятна серия от 4 мача без победа в Шампионската лига. В мача срещу германците ще натежи и фактът, че треньорът Ели Боп ще разчита на някои млади играчи в мача утре. Джанели Имбула (21 години) и Бенхамин Менди на (19 години) никога не са играли в първия състав преди тази година, но ще трябва да се доказват срещу Борусия.

Животът на легендата Пол Гаскойн между мита и тоталното падение

Имбула вече показа класа срещу Арсенал, а Менди ще замени контузения Жереми Морел. Олимпик вероятно ще изпитва затруднения заради контузията на нападателя Андре-Пиер Жиняк, така че Жордан Аю ще трябва да бележи.

На този етап Олимпик сами се определят като аутсайдери и надеждите им са свързани с евентуални добри изяви на опитния Валбуена и добрата форма на Андре Аю

През миналия сезон Борусия (Дортмунд) направиха истински фурор в Шампионската лига, но тази кампания започнаха със загуба от Наполи. Тимът на Юрген Клоп не успя да се отърси първоначално от загубата и последваха равенство с Нюрнберг за първенството и победа в продълженията срещу Мюнхен 1860 за купата на Германия.

Кои са супер треньорите в Шампионската лига?

Все пак, “жълто-черните” очевидно се върнаха на пътя на победата, след като сразиха Фрайбург с 5:0 в последния си мач от първенството.