Супер треньорите на Шампионската лига - какво да очакваме

Някои от най-известните специалисти в съвременния футбол повеждат отборите си в атака към футболния връх на Европа

Реклама

Някои от най-известните специалисти в съвременния футбол повеждат отборите си в атака към футболния връх на Европа

Тазгодишната надпревара в Шампионската лига ще е повече от интереса, особено в треньорско отношение. Топ клубовете в Европа се подсилиха с невероятни играчи като Гарет Бейл, Неймар и Гьотце, но рокадите на треньорските места може да се окажат ключови за някои от големите клубове на Стария континент.

Реал (Мадрид) за пореден път показаха, че по отношение на трансферите са абсолютни шампиони и платиха космическите 100 млн.евро за Гарет Бейл от Тотнъм. Реал се сдобиха и с младата надежда на Испания Иско, а лидерът на отбора Кристиано Роналдо отново ще показва чудеса на терена. Всичко това е добре дошло за новия треньор Карло Анчелоти, който ще трябва да изведе Реал до мечтаната десета титла в най-силиня турнир в Европа. Той знае как се прави това, тъй като вече го е постигал два пъти с Милан. Кампанията на “белия балет” започва с трудно гостуване на Галатасарай.

В Реал не само Бейл има какво да покаже от новите попълнения

Далеч по-спокойна изглежда обстановката в европейския клубен шампион Байерн (Мюнхен). Опитният състав на “баварците” ще бъде воден от двукратния победител в Шампионската лига Хосеп Гуардиола. Испанецът наследи една отлично работеща машина за футбол, а трансферите на Гьотце и Тиаго Алкантара дават големи шансове за бетониране на германския клуб на футболния връх в Европа. В първия си мач те ще срещнат ЦСКА (Москва).

Третата сериозна промяна сред грандовете в Шампионската лига е завръщането на Жозе Моуриньо в Челси. Мачът срещу Базел на “Стамфорд Бридж” ще е под номер 108 за португалеца в Лигата, а последната му среща, начело на “сините” в най-престижния европейски клубен турнир беше равенството с Розенборг (1:1) през 2007г.

Тази година и трансферите бяха шампионски

От другите опитни треньори Рафаел Бенитез ще трябва да показва класа, защото неговият Наполи ще играе срещу вицешампиона Борусия (Дортмунд), където Юрген Клоп вече показа на какво е способен. Разликата между двамата е, че първият вече печелил турнира. Мануел Пелегрини започна колебливо първия си сезон във Висшата лига начело на Манчестър Сити, но това е поправимо във времето. За чилиецът ще е от особено значение как ще се представят “гражданите” в Шампионската лига, защото под ръководството на Роберто Манчини отборът постигна едва 3 победи в 12 мача за две години в Лигата. Все пак Пелегрини е много опитен специалист, а миналата година класирането на полуфинал с Малага му се изплъзна на косъм, така че на Виктория (Пилзен) няма да им е лесно в мача довечера.

Два от най-успешните европейски отбори тази година започват участието си в Шампионската лига с треньори-дебютанти. Дейвид Мойс не успя да класира Евертън за участие в групите, но сега има осигурено такова с отбора на Манчестър Юнайтед. Мачът с Байер Леверкузен ще е тест за шотландеца, който ще трябва да покаже на какво е способен като заместник на сър Алекс Фъргюсън. Другият дебютиращ треньор в надпреварата е Херардо Мартино от Барселона. Мартино може по-спокойно на мача с Аякс след като Меси вече е във форма и дотук отбеляза шест гола в Испания, а Неймар е надъхан за своя първи мач в Шампионската лига. Групата H е интересна и с това, че събира само отбори, които в даден момент са били първенци на Европа - Селтик, Милан, Барселона и Аякс.

Ромарио не пропуска да се изкаже, както обикновено

Ето програма за утрешните мачове


Група А

21:45

Манчестър Юнайтед - Байер Леверкузен

21:45

Реал Сосиедад - Шахтьор Донецк

Група. B
21:45

Галатасарай - Реал Мадрид

21:45

ФК Копенхаген - Ювентус


Група C

21:45

Бенфика - Андерлехт

21:45

Олимпиакос - Пари Сент Жермен

 

Група D

21:45

Байерн Мюнхен - ЦСКА Москва

21:45

Виктория Пилзен - Манчестър Сити