Как да направим търсенето на работа по-лесно за нас

Вижте няколко съвета за това как да не се напрягате твърде много по време на този неприятен процес

Реклама

Търсенето на работа е едно от най-фрустриращите занимания, с които човек може да се сблъска. Изнервящо е и никога не се знае колко време ще продължи.

Кои са грешките при търсене на работа

Ако сте от хората, които са под напрежение от това, че си търсят за работа, ето пет начина да бъдете облекчени поне малко.

Не го приемайте персонално.

Това са правилата на играта - може да не ви наемат, а може  и даже да не ви се обадят, за да ви кажат, че не ви наемат.

Кои са фалшивите истини за живота

Нищо не можете да направите по въпроса, затова се налага просто да го приемете. В противен случай, това направо може да ви срине самочувствието.

Съветите продължават с...

Вашето време не е като времето на интервюиращия

Трябва да имате предвид, че HR-ите на различни компания понякога наистина имат много работа.

Как загубата на работа не е болка за умиране

Това значи, че докато кършите пръсти и се дразните защо не ви се обаждат, те може въобще да не са стигнали до вас още. Търсенето на работа ще ви направи дзен будисти.

Не се размечтавайте

Много често се случва така, че, докато чакате да ви се обадят за интервю, започвате да си фантазирате какво ще е да работите работата, за която кандидатствате.

Как обикновени хора са видели Стив Джобс

Така си изграждате определена илюзорна представа за позицията. И ще сте разочаровани, ако не ви се обадят от една страна.

А от друга - ако ви наемат, реалносттта за предлаганата позиция може да се окаже различна от мечтите ви. И пак ще се разочаровате.

Интерпретацията

Заради това,че сте изнервени, е доста вероятно да възприемете думите на интервюиращите буквално.

Как се пестят пари

Каквото и да ви кажат те, в никакъв случай не означава, че вече сте наети. Положителните знаци могат да ви окуражат, но докато не подпишете договора, нищо не е решено.

Близките

В периоди като този, понякога е много натоварващо, ако хората около вас постоянно повдигат темата за вашата безработица.

Неделята може да е най-ужасният ден от седмицата

Дори просто да искат да ви дадат съвет, по-добре им благодарете за загрижеността, но обяснете, че предпочитате да не коментирате темата. Ако постоянно слушате за проблема си, това ще ви натовари психически.