.

Как да организираме деня си, живота си, работата си, бъдещето си - сериозно ли?

Редът като досадната ти леля от съседния вход

Ако сте от хората, които предпочитат да живеят в абсолютно безредие, защото “само слабите се стремят към порядък, а силните владеят хаоса”, значи със сигурност сте се сблъсквали с неодобрението на останалите, които обичат политиката. На реда.

Съветите за това как да направите живота си по-подреден (разбирай - скука с пет нюанса сиво без сексуален конктекст) са безкрайни и ние попаднахме на едно такова ноу хау, което първо ни разсмя и после ни показа, че липсата на оригиналност е баща, майка и леля на всеки съвременен човек - досадна е.

Как да организирате комютъра си:

Разчистете десктопа - за целта можете да инсталирате подходящите програми, които даже го правят вместо вас.

Така, сега: първо - милионите папки, с подпапки в D не ни карат да намираме каквото и да било по-лесно. Особено ако работиш в медия и се налага да сваляш около 60 картинки дневно - по какъв точно критерий трябва да се подредят? По имена на статии? Съгласете се, че и вариантът “Хубаво момиче”, “Хубаво момиче с грим”, “Хубаво момиче, ама невинно” ще приключи с около 78 папки, които са също толкова еманация на хаоса, колкото и ако са на десктопа ви. Решението? Пази всичко там, където знаеш, че ще го намериш, а останалото - delete. Няма време.

Подредете бюрото си:

Решете кое използвате всекидневно и кое може да отиде по предназначение - в шкафчето или кофата.

Добре, няма проблем. Това означава, че снимката на "мама, татко и аз" също може да замине във вечните ловни полета на “Чистота”, заедно с подаръците-сувенири, папките с информация “за после-някога-може би” и  останалото. На практика всичко, което не е телефонът, компютърът и една химикалка-с-тефтер са напълно ненужни! Да живее минимализмът, ама това е направо шведски дизайн… Окачете и табела “Почистисибе!” - табелите и лозунгите винаги вършат работа. Но като се замислим - за какво ти е - по-добре изхвърли и тях.

Подредете куфарчето/чантата си:

Разделете вещите си на три категории: IPAD, Kindle, Телефони, Ашура/ Пари и документи/ Лична козметика и ги отделете в различни джобове и секции

Куфарче? Сериозно? Кой носи куфарче днешно време? Не го ли забрани модната полиция? Всичко е чудесно, но много ни се иска да разберем как именно ще подреждаш постоянно всичко - докато викаш такси и говориш по телефона, докато пазаруваш и прочее, без да изглеждаш леко налуден и по-реалистичен вариант на Монк. Не, сериозно - кому е нужно и кой има време за това?

Хаос

Орагнизирай ЖИВОТА си:

(следва списък с апликации):