5 неща, които саботират тренировката ви

Трябва да сте максимално мотивирани, за да не ги допускате

Реклама

Може да тренирате, но резултатите да не са задоволителни. Не се отказвайте, просто намерете причината и я отстранете.

“Искам да сваля килограми, така че ще правя само кардио”

Това може да е първият начин да саботирате тренировката си. След тежка тренировка тялото продължава да гори калории с по-висок интензитет до 48 часа след нея, в зависимост от натоварването. И след кардио тренировки това се случва, но упражненията за сила вършат повече работа, така че не бягайте от тежестите.

“Не разбирам защо не виждам резултати, при положение, че тренирам по един и същи начин по три пъти на седмица?”

В този въпрос се крие отговорът. Телата ни са много адаптивни. Ако правите една тренировка постоянно, тялото свиква с натоварването. Това означава, че горите по-малко калории и печелите по-малко сила. Затова разнообразявайте.

“Изгорих 300 калории във фитнеса! Сега мога да похапна добре”

Помислете за това какво искате да постигнете с тренировките, преди да си поръчате огромна порция. Ако ще губите тегло, значи искате да поемате по-малко калории, така че трябва да го имате предвид. Ако тренирате за сила, по-добре вземете протеин или въглехидратен комплекс.

“Дрехите не ми стават, но съм на здравословна диета. Как става това?”

Може и да ядете здравословна храна, но какво пиете? Калоричните напитки саботират диетата през цялото време. Мислете какви напитки консумирате и ако сред тях са газираните, сокове, коктейли, значи ето откъде се промъкват калориите. Или ги спрете или ги заменете с нещо полезно.

“Прекарвам часове във фитнеса,но тялото ми изгелжда същото”

Наистина ли сте съсредоточени в тренировката? Да тренирате не означава да се мотаете наоколо, да циклите във Facebook или да си приказвате с приятел. Всичко, което ви разсейва, ви губи времето. И без това не сте по цял ден във фитнеса, така че използвайте всяка минута.