5 упражнения за коремните мускули

Вижте няколко упражнения, които ще ви помогнат да изглеждате по-добре

Реклама

Мускулите на корема са включени във всяко движение и затова тренирането им може да доведе до по-малко контузии и по-добър външен вид. В най-добрия случай,  правете тези упражнения за губене на мазнини 2-3 пъти на седмица с един ден почивка между тях. Ето как можете да поработите за плочки със специални упражнения.

За обща сила

Загрейте 10 минути на кростренажор и след това правете всичките 8 упражнения в списъка долу с почивки между 30-90 секунди. Правете всяко упражнение по един път, но всяко повторение трябва да трае 6-8 секунди.


За плочки

Започнете с 6 минути от т.нар шедоу боксинг (упражнение в силовите спортове, в което спортуващият се боксира с въздуха) и почивайте 45 секунди. Продължете с 20 лицеви опори и 10-20 коремни преси.

Силен гръб

Загрейте 10 минути на роуинг машина и след това направете упражнения 5, 7 и 8 от списъка по-долу. За упражнения 5 и 7, свалете малко от тежестите и направете 20-25 повторения.

Ето упражненията

Набирания

За: бицепси, гръб и коремни мускули

Захванете лоста на нивото на раменете и с изпънати ръце. Свийте коленете си и кръстосайте краката.

Започнете да се издърпвате нагоре докато брадичката ви надмине нивото на лоста. След това бавно се спуснете.

 

Клекове с щанга

 

за: крака, гръб и коремни мускули

Номерът е да вдигнете щангата на рамене паралелно на пода и с разкрачени крака. След това свийте коленете, докато тялото ви слиза към пода. Издърпайте задните части назад, но без гърбът да се сгъва. После избутайте с краката за следващо повторение.

Подскоци

за: крака и долната част на гърба.

Разположете краката на нивото на раменете.  Клекнете до земята и се засилете с ръце. След това скочете с изпънати нагоре ръце, възможно по на високо.

това е различна разновидност на тези подскоци

 

Упражнения с наклонена преса

за: бицепси, гръб и коремни мускули



Мъртва тяга

за: крака и долната част на гърба

Краката на нивото на раменете. Ръцете са изпънати, с длани на щангата и леко присвити крака. Уверете се, че позата ви е стабилна.