10 минути с... Владимир Караджов

През последните три години той върна усмивките на лицата на 34 семейства от "Бригада Нов дом" заедно с красивата Мария Силвестър

Реклама

Бригадир Влади Караджов гостува на рубриката "10 минути с..." на сп. DIVA.

Познат ни е като амбициозния и неуморен ръководител на майсторите в социалния проект на bTV "Бригада Нов дом". През последните три години той върна усмивките на лицата на 34 български семейства заедно с красивата Мария Силвестър и със своя професионален отбор строители. В рамките само на 5 дни те променят живота на хора с тежка съдба, като превръщат старите им и нефункционални жилища в уютни домове. Отдадени на мисията си да мултиплицират доброто, те се завръщат на малкия екран с четвърти сезон на 28 февруари в 21,00 часа, за да дадат нов път на още 14 семейства. Този път Влади е готов за предизвикателството да върне надеждата на самотни многодетни майки. Той вярва, че проектът вдъхновява зрителите, като им отправя послание да се огледат около себе си и да помогнат на тези в нужда. Защото вярва, че доброто съществува и е заразно! А едно от най-хубавите усещания е да сбъднеш мечтите на децата, да накараш родителите им да повярват в по-светлото бъдеще и да се развиват в градивна посока.
Освен телевизионно лице Влади - усмихнатият и позитивен млад мъж, е баща на прекрасен син, обича да "спортува" на строителната площадка, да изработва дизайнерски мебели и да вдъхва нов живот в на пръв поглед непотребни вещи.


Първата ми мисъл сутрин е... да пия кафе. През това време подреждам деня си, като планирам оптималното разпределение на времето. За мен е важно да обърна внимание на екипа си, на клиентите, но в същото време да мога да се погрижа и за семейството. Едно от сутрешните ми задължения е да нахраня Караман - каракачанско голямо и много любвеобилно куче. Такъв е поне към мен! Друг мой ритуал е вечер да запаля камината, да изпия чаша хубаво вино и да направя рекапитулация на правилните и нетолкова правилните решения от деня.

В работата си най-много обичам това, че... е много разнообразна и напрегната. Екшънът започва още в 8:00 часа, в 8:30 имам поне 2 нови проблема за решаване, а в 930 вече започваме с хубавите новини. Когато ремонтираме домовете на семействата в "Бригада Нов дом", адреналин ми дава предизвикателството да се справим в рамките само на 5 дни с почти невъзможни задачи. Случвало се е да работим денонощно, но винаги сме спазвали обещаните срокове. Когато съм 8 нечия къща, винаги ми прави впечатление... дали е уютно. Ако съм в професионалното си качество, оглеждам детайлите, локализирам проблемите и давам оптималното решение за тях. Обсъждаме препоръки, предложения за иновации... все забавни неща. Обикновено съм амбициозен и максималист в това да направим нещата качествено и те да работят дългосрочно. Когато съм гост на близки приятели, виждам само уюта и настроението на домакините си. А в моя дом държа на спокойната атмосфера. Изкушението, пред което се предавам, е... крем-карамел. По принцип държа да съм в добра физическа форма - да се храня правилно, редовно "спортувам" на строителните обекти, обичам да съм сред природата.

Последното чудо, което ми се случи, беше... човек, който ми показа, че чудеса се случват. Много ценя хората, които те вдъхновят и те зареждат с енергия. Аз самият съм активен, позитивен и се старая да предавам тази нагласа на всеки, с когото общувам.

Целия материал прочетете във февруарския брой на сп. DIVA.