20 студенти стават част от стажантската програма на bTV Media Group за „Да изчистим България заедно“

Младежите стартираха обучението си за най-мащабната доброволческа инициатива у нас с лекция и обиколка в нюзрума на bTV

Реклама

bTV Media Group избра 20 студенти за националната стажантска програма, свързана с подготовката на най-мащабната доброволческа акция у нас Да изчистим България заедно. Младите хора стартираха обучението си с първата лекция с Мария Лазарова, мениджър „Социални проекти“, в рамките на програмата, както и обиколка в нюзрума на bTV с посланика на инициативата Валери Генов и талисмана на кампанията Зеленко Зеленков.

Студентите ще работят на регионално ниво, като ще координират подготовката на областите в България за включване в кампанията „Да изчистим България заедно“ на 15 септември. Избраните младежи от цялата страна ще отговарят за различни области – Бургас, Сливен, Русе, Плевен, Кюстендил, Пловдив, Благоевград, София, Перник, Стара Загора, Варна, Габрово, Велико Търново, Шумен, Враца, Видин, Монтана, Хасково и други градове.

„Това е възможност да се покаже, че младите хора в България се интересуват и имат желание за промяна“, каза Ваня Гривова, която ще отговаря за координацията на кампанията в Пловдив.

Със серия от уебинари стажантите ще бъдат обучени как да работят с институции и организации, как се сформира организационен екип и как да съдействат на доброволците на 15 септември. Към обучителната програма от 14 август ще се включи и втора група от доброволци по регионите, които ще организират малки инициативни групи. Програмата се реализира съвместно с Министерството на младежта и спорта и Националното представителство на студентските съвети.

***

Тази година „Да изчистим България заедно“ стана част от най-голямата гражданска инициатива в света - World Clean Up Day 2018. На 15 септември, в Световния ден на почистването, България ще чисти заедно с милиони доброволци от 150 страни.

ПОСЛЕДНИ

Реклама