Албена Павлова от "Столичани в повече": Чрез Мерил Стрийп Господ прави показно за нашата професия

Звездата от най-успешния и обичан български сериал в интервю за Actualno.com

Реклама

На прага на най-женския месец ви срещаме с една наистина вдъхновяваща дама - актрисата Албена Павлова. Зад красивите й очи можем да прочетем не само пълната й отдаденост на това, което прави, но и много житейска мъдрост, пише Милена Славкова от Actualno.com.

Хващаме я на снимките на финалната сцена от 13-ти сезон на комедийния сериал "Столичани повече" по bTV, от който актрисата е неразделна част вече близо 8 години. Тя споделя, че е много различна от героинята си Гълъбина, но именно затова тя продължава да бъде предизвикателство за нея, предлагайки й възможността да бъде абсолютно друга жена. Сериалът "Столичани в повече" е единствената продукция, която е привлякла вниманието на 1 800 000 зрители. От март 2011 година до сега са заснети общо 170 епизода, което е равносилно на 70 пълнометражни филма. Новият 13-ти сезон на сериала започва на 1 март в 21 ч. по bTV. Какво сподели Албена Павлова по този повод, за възможността да използваш женската си сила като двигател на процеси и други любопитни неща - четете в долните редове!

Последен сезон за сериала "Столичани в повече" или последен епизод за сезона?

Можех да се закълна, че 12-ти сезон беше последен, защото го и приключихме по този начин, но зрителският интерес се оказа толкова сериозен, че се наложи да заснемем 13-ти сезон, което за всички нас беше огромна изненада, при това много приятна. Подкрепата от зрителите към нас продължава да е толкова сърдечна вече почти 8 години.

Това си говорихме и с г-н Нейков (бел.ред. Любо Нейков), че през годините сериалът показваше доста емблематични неща за българското семейство. Вие какво мислите?

Не знам дали сте обръщали внимание, но някой от събитията в нашия сценарий изпреварваха истински исторически събития и политически ситуации, което показва, че той не само е емблематичен, а че по някакъв начин предизвиква историята. На моменти това е плашещо и създава огромна отговорност да внимаваш какво разказваш. Това говори, че през годините сме имали едни фантастични сценаристи с невероятен рефлекс към случващото се в България, невероятен усет за характера на българина и всичко, което го вълнува и начина, по който той реагира на случващото се. Много са били точни в създаването на персонажите. И според мен хората го харесват именно за това – защото те виждат реални лица, не виждат някаква фикция, измислени герои, а виждат абсолютно реални персонажи.

В това ли се крие големият успех на сериала?

Според мен да. На изключителната автентичност на написано и пълнокръвност на героите. Всичко това става освен с талант, с много любов. 

Цялото интервю вижте тук >>

ПОСЛЕДНИ

Реклама