Близо 1000 ученици стават мениджъри за един ден утре в 70 населени места в България

Антон Хекимян и bTV за поредна година подкрепят инициативата на Джуниър Ачийвмънт България

Реклама

Близо 1000 ученици ще заемат позиции в общо 300 компании и институции в 70 населени места утре в 17-ото издание на „Мениджър за един ден“ под наслов „Вдъхнови бъдещето“.  Антон Хекимян и bTV за поредна година подкрепят инициативата на Джуниър Ачийвмънт България.

В рамките на „Мениджър за един ден“ тази година организаторите ще реализират и четвъртото издание на кариерния форум „Професиите на бъдещето“, тази година с фокус върху дигитализацията на професиите. Част от форума е и дискусията Предай нататък, в която Антон Хекимян и други успешно реализирани професионалисти ще споделят  научени уроци и ще разговарят за уменията на бъдещето, в които днес да инвестираме своето време, усилия и ресурси.

Досега в инициативата са се включили близо 20,000 ученици и студенти като в първото издание те са били 83. Организаторите са изчислили, че за изминалите 16 работни дни през годините младите мениджъри за един ден са отработили над 1,5 млн. работни часа.

Джуниър Ачийвмънт България съобщават, че уменията на завършилите висше образование в България не отговарят напълно на нуждите на пазара на труда. На всеки 1000 души между 20 и 29 години има само 13.9 висшисти в областта на науките, технологията, инженерството и математиката, което е доста под средните за ЕС 19.1%. Един на всеки двама студенти в България завършва социални науки, бизнес администрация или право при един на трима в ЕС.

 „Мениджър за един“ ден ще завърши с тържествена заключителна церемония – „Споделено от деня“ с водещ Антон Хекимян. Сред официалните гости, които ще поздравят участниците и ще споделят своето преживяване от програмата, ще бъдат Кметът на София г-жа Йорданка Фандъкова, Министърът за Българското председателство на Съвета на ЕС д-р Лиляна Павлова, началникът на РУО – София, д-р Ваня Кастрева, изпълнителният директор на HP Inc. България, Асен Георгиев и други водещи имена от обществения и бизнес живот на България.

ПОСЛЕДНИ

Реклама