bTV Media Group излъчва двата мача на Левски с Марибор от Лига Европа

Срещите ще се предават и по bTV Radio, както и в платформата за видео съдържание Voyo.bg

Реклама

Една от най-очакваните изяви на български футболен отбор в международен футболен турнир това лято ще стигне до зрители и фенове чрез каналите на bTV Media Group. bTV и bTV Action ще предават пряко мачовете на Левски с Марибор (Словения) от втория предварителен кръг на Лига Европа.

Първата среща на отборите в турнира е на 14 юли в 21:00 ч. в Словения, и ще бъде излъчена по bTV Action. Седмица по-късно е вторият мач – на 21 юли в София, и ще бъде предаван пряко по bTV от 20:00 ч. И двете срещи ще се предават по bTV Radio, както и в платформата за видео съдържание Voyo.bg.

„Много сме щастливи, че Левски ще се завърне в Европа благодарение на каналите на bTV Media Group. Най-популярният отбор заслужава да бъде излъчен по най-гледаната телевизия. Вярвам, че отличното ни сътрудничество с ПФК Левски ще продължи и занапред”, коментира Витомир Саръиванов, главен редактор „Спорт” в bTV Media Group.

Марибор е един от символите на словенския футбол. Тимът е сребърен медалист от последния сезон на местното първенство, а във витрината си има 13 титли на Словения, 9 купи на страната и 4 суперкупи. Марибор е сред 3-те клуба, които никога не са изпадали от Словенската първа лига. Настоящият треньор на отбора е 48-годишният специалист Дарко Миланич. 

За сините това е завръщане в европейските клубни турнири, където отборът има 46 участия, общо 190 мача, 65 победи и 40 равенства. Левски е българският отбор, постигал най-голяма победа и като домакин, и като гост в Европейските клубни турнири, и то срещу един и същ отбор – Рейпас (Финландия) - 12:2 в София и 7:1 в Лахти. Левски държи рекорда за отстранен от български тим противник в Европа с най-голям общ резултат – 19:3, отново срещу финландския Рейпас през 1976 г.

ПОСЛЕДНИ

Реклама