bTV Media Group получи престижната награда „Зелена медия”

Отличието бе връчено по време на националния конкурс „Най-зелените компании в България” за инициативата „Да изчистим България заедно”

Реклама

bTV Media Group получи специалната награда „Зелена медия” на официална церемония по награждаването на „Най-зелените компании в България”. Конкурсът се организира за шеста поредна година и има за цел да отличи „зелените” проекти и практики на компаниите и организациите в страната.

Престижното отличие „Зелена медия” беше присъдено на bTV Media Group за инициативата „Да изчистим България заедно" и цялостната дейност, с която медията насърчава екологичното развитие и информира обществото за климатичните промени.

„Тази награда е признание за силата на bTV да обединява. Тя е признание за всички над милион триста и петдесет хиляди българи. Преди пет години никой не вярваше, че можем да изчистим България за един ден, но всички ние доказахме, че можем да изчистим България заедно”, каза при приемането на наградата Мария Лазарова, мениджър на проекта „Да изчистим България заедно”.

„Хората разбраха, че тази инициатива не е само един ден от годината. Много зрители ни изпращат ежедневно сигнали за замърсени зони в рубриката „Аз, репортерът” – с призив да бъдат изчистени и с доверие, че заедно можем да си помогнем”, допълни водещият на „Тази сутрин” и посланик на „Да изчистим България заедно” Антон Хекимян.

От 2012-та година досега каузата „Да изчистим България” е получила подкрепата на над 1 355 000 доброволци от цялата страна, по обобщени данни на областните администрации. За същия период по данни на екоминистерството, което е основен партньор на инициативата, са събрани близо 82 000 тона отпадъци, а от картата на България са изчезнали над 7 300 нерегламентирани сметища и замърсени зони.

ПОСЛЕДНИ

Реклама