bTV Новините с отличие за най-добро мобилно новинарско приложение

Наградата беше връчена на официална церемония по време на Webit AWARDS

Реклама

Приложението на bTV Новините за мобилни устройства спечели приза за най-добро новинарско приложение на ежегодния форум за дигитални технологии и иновации Webit по време на официална церемония, която се състоя вчера в София Тех Парк.

Мобилното приложение улеснява достъпа в реално време до цялото съдържание на btvnovinite.bg и прави разглеждането на видеоматериали и галерии със снимки удобно и бързо. То е напълно безплатно за мобилни устройства с операционни системи Аndroid и iOS. Сред предимствата му са интуитивна навигация, изчистен дизайн и известия за извънредни новини, а само на един клик разстояние е и платформата „Аз, репортерът“. Чрез нея потребителите могат да публикуват свое съдържание, снимки, видео и репортажи от всяка точка на света. 

„В ерата на фалшивите новини и интернет базираните манипулации е изключително важно човек да получава новини и информация от надеждни, проверени източници. bTV Новините е най-надеждният, най-силният източник на информация в България и най-силният източник на добрата стара журналистика. Нашето мобилно приложение е най-бързият начин човек да стигне до тази информация веднага, на момента“, каза по повод отличието Венелин Петков, директор „Новини, актуални предавания и спорт” в bTV Media Group.

Наградата за най-добро мобилно новинарско приложение е поредното признание за успешното развитие на bTV Новините, чрез постигане на синергия между телевизия, радио, интернет и социални медии. Стремежът на редакцията е да предоставя бърз и лесен достъп до надеждна информация за всичко актуално от България и света – навсякъде, по всяко време и на всички видове мобилни устройства.

bTV е медията с най-голямо доверие сред българските зрители според 52,4% от хората на възраст 18 – 54 г., сочат резултатите от национално представително изследване на агенция „Маркет линкс“*. Според него за силата да бъдат информирани 56,1% от зрителите разчитат първо на bTV Новините в 19.00 часа (срещу 32,8% Nova).

*Проучването е проведено сред ТВ зрители на възраст 18-54 г. в периода 28.03 – 03.04.2017 по поръчка на bTV Media Group.