bTV празнува успеха на първокласното съдържание на 18-ия си рожден ден

Нюзрумът на най-гледаната телевизия ще има ново, високотехнологично студио до края на 2018-а

Реклама

Днес bTV празнува 18-ия си рожден ден с най-високото зрителско признание за съдържанието си на всички платформи на bTV Media Group. Последните данни от *ГАРБ за пролетния ТВ сезон и изводите от скорошно национално представително проучване потвърждават, че bTV е медията, която се радва на най-големия интерес и най-високото доверие в страната.

Как се разви bTV през последните години, телевизията или интернет ще доминира в бъдеще и какво да очакват зрителите до края на годината, коментира главният изпълнителен директор на bTV Media Group Флориан Скала в интервю за „Тази сутрин“ >>

Изследването, проведено от „Маркет линкс“ през април и май сред зрителите на възраст 18-54, потвърждава, че bTV e медията с най-високо доверие (47.4% спрямо 27.8% за Нова). bTV е и най-често споменаваният канал (45.7% спрямо 33.9% за Нова), най-любимият ТВ канал (36.4% спрямо 28.6% за Нова), най-често гледаната телевизия (40.4% спрямо 28.3% за Нова) и първият ТВ избор за най-голяма част от българите (40.9% спрямо 29.8% за Нова).

Централната емисия на bTV Новините е основният източник на информация за 55% от зрителите (спрямо 35% за Новините на Нова и 5% за „По света и у нас“). „Тази сутрин“ се разпознава като водещият източник на сериозни коментари и анализи от почти половината от всички респонденти (спрямо 38% за „Здравей, България“ и 6% за „Денят започва“).

 

Най-гледаните актуални предавания на bTV – „120 минути“ и „Лице в лице“, са посочени в проучването на „Маркет линкс“ и като най-интересните и успешни в жанра (съответно от 23% и 18% от респондентите). Зрителите оценяват много високо и „Карбовски: Втори план“ (12%).

Изследването потвърждава, че bTV е и водещият източник на развлекателно съдържание, като предлага четири от петте най-високо оценени шоупрограми у нас – „Гласът на България“, „България търси талант“, „Бригада Нов дом“ и „Фермата“. Есенният хит на bTV – „Фермата“, който се завръща с очаквания четвърти сезон през септември, е и най-запомнящото се ТВ събитие за 2017 година, според данните на „Маркет линкс“.

 

Изводите от представителното проучване се потвърждават и от актуалните данни на ГАРБ. Повече от 36% от всички българи са предпочели bTV тази пролет (18.02 – 29.05). Шоупрограмите в праймтайм и сериалите на телевизията отново са привлекли най-големия брой зрители.

Новините и актуалните предавания на bTV са без конкуренция и през пролетния ТВ сезон. Челните позиции в жанра отново се заемат от bTV Новините и bTV Репортерите.

Цялата класация Топ 50 вижте ТУК >>

Качественото съдържание на bTV тази пролет привлече още повече потребители и в дигиталните платформи на bTV Media Group. Видеогледанията на btvplus.bg се увеличиха до 4,6 милиона от януари 2018, което е със 7 пъти повече в сравнение със същия период миналата година. Новинарският сайт btvnovinite.bg, който отскоро е с обновен дизайн и функционалности, е увеличил потребителите си със средно 20% в сравнение с пролетта на 2017 година (според данни на Gemius).

*ГАРБ е единствената пипълметрична система в България, преминала независим одит.