bTV представя нов филм от документалната поредица „Неразказано в историята“ по случай Съединението на България

„Александър Батенберг: Князът на Съединението” в праймтайм на 22 септември

По случай празникa на Съединението на България, bTV ще излъчи нов филм от специалната документална поредица „Неразказано в историята“, която зрителите ще могат да проследят на национални празници и други специални дати. „Александър Батенберг: Князът на Съединението“ ще се излъчи на 22 септември в 20:00 ч., а в онлайн каналите на bTV потребителите могат да открият допълнително ексклузивно съдържание. 

„Александър Батенберг: Князът на Съединението“

Посветен на тази малко позната забележителност на София (Мавзолеят на Княз Александър Батенберг), филмът представя основно бурните години след Освобождението на България. Увлекателен и вълнуващ, той  разказва за режима на пълномощията, за суспендирането на Търновската конституция, но най-вече за Съединението на България, за Сръбско-българската война, за Сливнишката епопея и за може би единственото дело в новата българска история, извършено изцяло със собствени усилия и въпреки волята на Великите сили. Зрителите ще се запознаят и с интересни и слабо познати факти около личността на княз Александър Батенберг, любопитни подробности за произхода и живота му.

„Александър Батенберг: Князът на Съединението“

Единствена по рода си в ефира, поредицата “Неразказано в историята” ще да представя интересни моменти от българската история през личните истории на участниците в нея. С модерна визия, симбиоза между факти и кинематографични възстановки, епизодите от поредицата ще носят не само документална информация, но и силен емоционален заряд. Съдържанието и стилистиката на филмите, тяхното съдържание и значимост правят поредицата подходяща за зрители от всякаква възраст, а образователният характер на историите ги прави подходящи и за тийнейджъри и дори за по-малките ученици.

„Александър Батенберг: Князът на Съединението“

Изпълнителен продуцент на „Неразказано в историята“ е „Телеман“.